Braća Hofman
Foto: Alo/Printscreen

Braća Hofman, Miljan i Ljuban Vidović, uhapšeni su pre 10 dana u spektakularnoj akciji policije u jednom beogradskom tržnom centru zbog snimaka objavljenih na društvenim mrežama na kojima se vidi kako maltretiraju i zlostavljaju dostavljača hrane i konobare.

Njih dvojica nisu jedina braća koja su se našla u centru pažnje zbog svoji poslova s one stane zakona, mnogi pre njih su svoje kriminalne poslove zadržali u "krugu porodice".

Nasilničko ponašanje

Braći Hofman se na teret stavlja zlostavljanje i nasilničko ponašanje, a Miljanu Vidoviću se već sudi za nanošenje teških povreda.

- Braća Hofman su probudila bes kod naroda. Njihove video-snimke, a potom i snimak hapšenja komentarisala je čitava javnost. Braća, inače šampioni u boksu, u žiži su bila i ranije kada je njihov otac javno rekao da ih se odriče "jer su postali kriminalci" - kaže izvor Kurira i podseća da su Vidovići izuzetno međusobno bliski, o čemu svedoče i njihove tetovaže.

- Posle uspešne kik-boks karijere koju su obojica imali počeli su da se bave kriminalnom i da grade reputaciju siledžija. Tako Ljuban na leđima ima istetoviranu rečenicu "Nekad armija nije što je jedan brat", a istu rečenicu ima i Miljan na grudima i to ispod portreta svog brata - podseća izvor.

Belivuk i Miljković

Iako se u većini slučajeva događa da braća koja se bave kriminalom povuku svoje najrođenije da krenu istim putem braća Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ostvarili su drugačije planove.

- Belivukov rođeni brat, za razliku od Veljka, nema nikakve veze sa kriminalnim radnjama, a pre nekoliko godina je otišao u inostranstvo gde vodi normalan život - kaže izvor Kurira i dodaje da je tako i sa bratom Marka Miljkovića:

- On je radio nekoliko poslova u Srbiji, jedno vreme i kao kuvar, a za sada je poznata informacija samo da je i on negde u inostranstvu i da tamo gradi svoj život daleko od kriminala.

Najverniji saradnik

Pre braće Hofman stupce crne hronike punila su imena neke druge braće. - Kriminal poslednjih godina sve češće postaje "porodični posao". Čuvena je izreka "brat za brata", a pojedini to doslovno pokazju kroz praksu svojih prljavih poslova. Pojedina braća su tako od sitnih, uličnih bandita dospela u sam vrh kriminalne piramide - objašnjava naš izvor i dodaje da ova pojava ne treba da čudi:

- Krvna veza je najjača. Brat gotovo nikada neće izdati brata, svoju krv. U prošlosti smo imali primere da su braća svetila svoju ubijenu braću. U kriminalnom svetu, brat je najverniji saradnik.

x Vukotići

Jovan i Igor Vukotić iz Kotora označeni su kao vođe škaljarskog klana, a jedan od njih kriminalne poslove platio je glavom 8. septembra prošle godine.

Jovan Vukotić likvidiran je u Istanbulu, a za ovo delo osumnjičeni su pripadnici suprotstavljenog kavačakog klana koji su više puta pokušavali da ga se reše, a pretpostavlja se da je upravo njegov brat Igor preuzeo vođsto nad škaljarskim klanom.

Naime, Igor Vukotić koji se nalazi na Interpolovoj poternici zbog brojnih krivičnih dela, u Crnoj Gori je osumnjičen i za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom, inače brata visokopozicioniranih "kavčana", od kojih je samo jedan preživeo.

x Roganovići

Rođena braća Roganović, Šćepan i Duško, označeni su kao pripadnici kavačkog klana, Šćepan je ubijen 2017. u ratu škaljarskog i kavačkog klana, dok je Dušku pod automobil postavljena bomba.

On je tada teško povređen u eksploziji i amputirane su mu noge, ali je i dalje ostao u kriminalnim poslovima tako da se sada njegovo ime nalazi na nekoliko optužnica Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori. Pominjala se i povezanost sa klanom Veljka Belivuka.

Takođe, njihov brat od strica Vladimir Roganović, zvani Vila, ubijen je u ratu klanova 2018, a bio je jedan od najbližih saradnika i drugova vođe "kavčana" Radoja Zvicera, koji nije mogao da podnese njegovu smrt i osveta od tada nije prestala.

x Budimiri

Miloš i Marko Budimir uhapšeni su 4. februara 2021. kao pripadnici klana Veljka Belivuka. Belivukova grupa, koja broji tridesetak članova, tereti se za sedam ubistava, otimice, silovanje i držanje droge i oružja.

Braća Budimir su prema optužnici bili visokorangirani u klanu koji se bavio užasnim i surovim zločinima, a sumnjiče de su zajedno sa vođama lično učestvovali u likvidacijama.

O njihovim nedelima govorili su i svedoci-saradnici u ovom predmetu Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, a u optužnici se nalaze i inkriminušuće poruke sa Skaj aplikacije. Braća su tokom sudskog postupka negirala krivicu.

x Simovići

Braća Simović, Aleksandar i Miloš, bili su pripadnici zemunskog klana, a prvu presudu dobili su zbog niza otmica, prva je bila kada su kidnapovali Miroslava Miškovića, Dragoslava Vukovića i Milenka Aleksića, 2003. godine.

Aleksandar je tada dobio osam godina zatvora. Zajedno sa bratom, osuđen je i za napad na prostorije lista "Dan" i auto-servis "Aca".

Miloš Simović bio je označen i kao "desna ruka" Dušana Spasojevića Šiptara, a u odsustvu je osuđen na 40 godina zatvora zajedno sa Sretkom Kalinićem, zvanim Zver, zbog saučesništva u 12 ubistava, pokušajima likvidacija i otmicama.

 

x Vidakovići

 

Vladimir i Miloš Vidaković glavom su platili svoje kriminalne poslove. Vladimir je pronađen mrtav u Medeljinu u Kolumbiji 2019. godine, a Miloš je likvidiran u provodu pred 500 ljudi 2013. godine u Budvi.

Iako motivi ubistva nijednog od njih nisu u potpunosti rasvetljeni, pretpostavlja se da im je glave došao kriminal.

Miloš je 2013. godine pred više stotina svedoka ubijen u budvanskom Starom gradu, a Vladimira se, kako se sumnja, u Kolumbiji predozirao narkoticima. Njegovu smrt pojedini su smatrali sumnjivom, ali nikada nije dokazano da je on ubijen.

Naime, Igor Vukotić koji se nalazi na Interpolovoj poternici zbog brojnih krivičnih dela, u Crnoj Gori je osumnjičen i za ubistvo Šćepana Roganovića u Herceg Novom, inače brata visokopozicioniranih "kavčana", od kojih je samo jedan preživeo.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading