"BIĆE MI DRAGO ŠTO OSTAJEM NA STRANI NARODA" Krivokapić se ponovo obrukao, Milonjić otkrio zašto je smenjen!
Tanjug

Tako su najave da Milonjić neće više sarađivati sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, nakon što je ovaj nedavno odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu, potvrđene.

Milonjić ističe da je obećao da će se obratiti javnosti kada bude razrešen, i tvrdi da je smenjen sa funkcije koju je obavljao isključivo zbog toga što je ostao do kraja pri stavu da treba potpisati Temeljni ugovor.

- Tražio sam da se ispoštuje obećanje i data reč. Baš kao što treba ispuniti svaku obavezu na putu evropskih integracija. Svoj stav sam izneo pred njegovom svetošću Patrijahom Porfirijem, tada vladikom Joanikijem, članovima Sinoda, Premijerom Krivokapićem, ministrima i savetnicima.

Milonjić kaže da je uveren da nema uzvišenijeg mesta niti veće dužnosti nego u dvoru Patrijašije naše crkve reći – istinu, te da nije želeo nikog da povredi, već samo da sačuva dostojanstvo svih onih koji su to 30. avgusta tražili.

Printscreen

 

- Razrešen sam sa funkcije, ali ne od svojih uverenja i obraza. Biće mi drago što ću ostati na strani naroda koji nas je doveo na vlast. Baš kao i predstavnici većine u parlamentu, dužni smo našoj Crkvi da obezbedimo ravnopravan položaj, onakav kakav imaju i ostale verske zajednice u Crnoj Gori.

Krivokapić je izdao one koji su ga izabrali, a sluša one koji rade protiv potpisivanja Temeljnog ugovora, Crkve, Mitropolita Joanikija i njegove svetosti Patrijaha.

Biti razrešen od nemoralnih znači biti moralan, biti udaljen od onih kojima reč ne znači ništa znači biti bliži onima koji drže do obraza i reči, biti kažnjen od onih koji su zaboravili na svoj narod i njegovu volju znači pripadati svom narodu, građanskoj Crnoj Gori i svojoj crkvi“.

Stoga je, kaže Milonjić, ovo razrešenje za njega – prizanje, i razgovor zaključuje citatom:

"Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive doveka!"

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading