POPULARNI LANAC ROBNIH KUĆA OTPUŠTA RADNIKE Žele da postanu "moderna kompanija"
unsplash.com

Veteranski lanac robnih kuća Mejsi otpušta oko 3,5 posto svoje radne snage odnosno otprilike 2.350 zaposlenih, i zatvara pet prodavnica jer nastavlja da smanjuje svoje masovno maloprodajno poslovanje za eru onlajn kupovine, piše Euractiv. 

"Dok se pripremamo da primenimo novu strategiju kako bismo zadovoljili potrebe potrošača i tržišta koji se stalno menja, doneli smo tešku odluku da smanjimo našu radnu snagu za 3,5 odsto kako bismo postali modernija kompanija", rekao je portparol Mejsija za CNN.

MEJSI

Printscreen

 

Prodavci često otpuštaju zaposlene i najavljuju zatvaranje prodavnica nakon praznika, posebno ako su imali sporu prodajnu sezonu. Međutim, Amerikanci su u decembru trošili brže u odnosu na prethodni mesec, saopštilo je Ministarstvo trgovine.

Kompanija je otvorila prvu radnju 1858. godine i sada upravlja sa oko 500 brendiranih prodavnica, kao i sa 55 luksuznijih lanca Blumingdejlsa.

Mejsi je simboličan za prazničnu sezonu, naročito za Dan zahvalnosti u Njujorku, on je i i poslodavac Deda Mraza u klasičnom filmu iz 1947. "Čudo u 34. ulici". Međurim, borila se protiv rastuće konkurencije i migracije kupaca iz robnih kuća. Grupa investitora je u decembru navodno predložila akviziciju u ranjivom trenutku za slavnu kompaniju.

Mejsi je poslednjih godina pokušao da primeni brojne strategije za revitalizaciju poslovanja, kao što su novi brendovi i manje prodavnice, ali ti potezi nisu promenili njegovu dugoročnu putanju.

Cena akcija kompanije je pala za 75 posto sa maksimuma od 73 dolara po akciji u 2015. Od tada je zatvorio skoro 300 prodavnica, skoro jednu trećinu i posluje sa oko 700 širom svojih brendova, stoji u tekstu Euraktiva. 

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading