Stan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

“Cela šema izgleda ovako: Potencijalni stanar pronađe visoko uređenu nekretninu putem oglasa, obično stan veće kvadrature smešten u centru grada ili blizu centra. Kad unajmi stan, plaća depozit i visoku mesečnu najamninu, ali brzo povrati taj novac. Mnogi vlasnici ne potpisuju ugovore s podstanarima ili koriste ugovore koji nisu overeni, to stanarima omogućava da započnu svoj posao iznajmljivanja te nekretnini reizdaju”, pojasnio je za Kurir izvor.

Na dan

“Stanovi se obično iznajmljuju kao stanovi na dan jer je to isplativije. Dnevna cena može doseći i do sto evra, zavisno od opremljenosti stana i lokacije. Na primer, mesečna najamnina iznosi 700 evra, a ako se dnevno uzima 100 evra, najam se isplati u roku od sedam dana. A oni mušterija imaju sasvim dovoljno. Klijenti redovno plaćaju mesečnu najamninu i režije tokom određenog vremenskog razdoblja, a zatim iznajme drugu nekretninu i ponavljaju postupak”, otkriva neimenovani izvor.

Kako to sprečiti?

Ako ugovorom niste jasno definirali da zakupac ne smije iznajmljivati stan trećoj strani, takve situacije se događaju. U ugovoru mora jasno pisati nije dopušten podnajam, savetuje stručnjak i dodaje kako je ključna stavka kod iznajmljivanja nekretnina službeni ugovor o zakupu.

Ugovor o zakupu mora sadržavati osnovne podatke o zakupcu i onome ko prostor izdaje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading