VELIKI NEDELJNI HOROSKOP Blizancima sledi dug period stagnacije i beznađa, Device će imati nerazumevanje i sukobe da partnerom, Lavovi konačno izlaze iz minus faze
Foto; iStock-Getty-Images

OVAN

Posao

Posao vas mentalno iscrpljuje. Pokušavate da budete korektni sa kolegama, ali jednostavno nemožete sa svima da uspostavite zadovoljavajuću komunikaciju. Neke kolege vas nerviraju, a za neke imate utisak da su ograničeni i da ne razumeju, pa samim tim i ne podržavaju vaše ideje. Pazite da se situacija među vama dodatno ne zaoštri. To svakako ne bi bilo dobro za poslovanje i budućnost firme. Oblast finasnija je zadovoljavajuće prikazana. Očekuje vas dobitak koji će vas osporoložiti, ali imate i iznenadni trošak zbog koga ćete se zabrinuti i iznervirati. Znači, novac je kako došao tako i otišao. Zahvaljujući poslu imte mogućnost da se pojavite u medijima. Zbog toga ste pod stresom i ostavljate pogrešan utisak: da ste kruti i da je sa vama teško uspostaviti komunikaciju. Ovo je nepovoljan period za vraćanje duga ili kredita.

Ljubav

Pred vama je povoljna nedelja za ljubav. Topli ste, strastveni, ponosni na partnera. Zaštitnički ste nastrojeni. Imate potrebu za intenzivnom komunikacijom sa partnerom. Stalno ga zovete i raspitujete se za njegovo raspoloženje. Prija vam da čujete njegov glas. Insistirate na učestalom viđanju. Partner je iznenađen vašom pažnjom i ima utisak da preterujete. Pita se dokle će potrajati ovakvo vaše ponašanje. Vi podržavate svoje emocije. Prija vam kako se osećate i želite da osećaj bude večan. Kako ste romantični planirate da partnera iznenadite poklonom na romantičnoj večeri. Samo, morate se zapitati da li i on deli vaša očekivanja, a i emocije. Svakako je bespotrebno da ga na bilo koji način pritiskate. Možete dobiti samo odbijanje, kao i povlačenje partnera u sebe. Pokušajte da budete realni u svojim očekivanjima.

Zdravlje

U toku je nepovoljna nedelja kada je zdravlje u pitanju. Bilo bi dobro da generalno pokušate da poboljšate imunitet. Osetljive su kosti, koža, zubi. Ovi problemi mogu biti hronični i imaju potencijal da se ponavljaju. Mišići su atrofirali. Deluje da se niti krećete niti bavite rekreacijom i sportom. Nedostatak bilo kakve fizičke aktivnosti nepovoljno utiče na vaše celokupno zdravlje. Svakako da se mogu pojaviti i kardiovaskularni problemi, problem sa srcem. Posavetujte se sa kardiologom, kako bi postepeno uveli neke fizičke vežbe, ojačali organizam. Zbog sporih refleksa možete imati problem sa kostima u smislu da može doći do uganuća, isčašenja, preloma, povreda... Disajni organi su ugroženi, a glava je prikazana kao osetljiv deo tela. Treba i dalje da se čuvate svih hladnih stvari: delovanja klima uređaja, ispijanja ledenih pića, promaje.

Savet

Ako ne možemo kako hoćemo, a mi kako možemo.

BIK

Posao

Pred vama je zanimljiva radna nedelja. Finansije se poboljšavaju što pozitivno utiče na elan. Sa druge strane čeka vas totalno neplaniran trošak koji će da vas zabrinuti. Nikome nećete reći za trošak da ne biste zabrinuli najbliže. Što se tiče posla, prilično ste samouvereni, energični i imate utisak da sve znate najbolje. Međutim, komunikacija vam neće biti najbolja, naročito sa nadređenom osobom. Oboje ste nezdravo tvrdoglavi, tako da nećete uspeti da nađete rešenje. Kolege će biti na vašoj strani. Ipak, nepopuštanje ne donosi rešenje i svakako će jedno od vas morati da popusti, da se ne bi stvorilo rivalstvo i još veći jaz. Ukoliko vas posao ima veze sa sportom, građevinom ili bilo kojim poslom gde je potrebna fizička snaga, potrebno je da budete na oprezu, jer postoji mogućnost iznenadne povrede.

Ljubav

U toku je prilično nepovoljna nedelja za ljubav. Problemi se vide na više nivoa. Prvo, komunikacija je prikazana kao naglašeno nepovoljna. Dijapazon dešavanja je širi, počev od toga da možete da se posvađate sa partnerkom, završno sa tim da može doći do prekida komunikacije. Uzrok je u vašoj nesigurnosti. Imate utisak da je partnerka hladna prema vama, da vas ne podržava. Umesto da otvoreno porazgovarate sa partnerkom i razrešite svoje dileme, vi na totalno neprimeren način ispoljavate svoje emocije. Na taj način ne samo da ne rešavate probleme nego dodatno pogoršavate situaciju. Kraj nedelje dočekujete totalno neraspoloženi, depresivni sa uzdržanom i distanciranom partnerkom. Pokušajte da presaberete misli i da razumete ponašanje patnerke, kako biste našli rešenje. Nemate razlog za nesigurnost, jer partnerka prema vama gaji snažna osećanja, nemojte da je izgubite.

Zdravlje

Kada je zdravlje u pitanju nervi su vam prilično osetljivi, kao i disajni organi i glava. Postoji mogućnost temperature, groznice, upale grla i slično. Kosti, koža i zubi su osetljivi i to duži vremenski period. Nepovoljan period za kosti, kožu i zube neće još dugo trajati. Završava se krajem meseca. Do taga moguća je poseta stomatologu. Eliminatorni sistem je osetljv. Možete patiti od zatvora ili imati problema sa učestalim izbacivanjem nepotrebnih supstanci. Što se tiče pomoći oslanjate se isključivo na zvaničnu medicinu. Neki čajevi i obloge imaju potencijal da vam pomognu, ali vi niste zainteresovani. Ako imate nekog prijatelja koji se bavi travarstvom mogao bi da vam ponudi pomoć. A svakako biste mogli i da se obratite osobama koje su poznate po gajenju lekovitih čajeva i koje imaju određena saznanja o bolestima i njihovom lečenju.

Savet

Ako mi ne možeš pomoći, nemoj mi odmagati.

Foto; iStock-Getty-Images

 

BLIZANCI

Posao

Nepovoljan period je i dalje aktuelan. Iako imate pomoć nadređenih, njihovu podršku i poverenje, imate utisak da niste dorasli poslovnim obavezama. Period stagnacije jako dugo traje i imate osećaj beznađa. Niti verujete niti nazirate kraj problemima. Ono što nije dobro je, da će se problemi nastaviti naredna dva meseca. Znači, najbolje da prihvatite situaciju takva kakva jeste i da odradite ono što može da se uradi. Jedini poslovi koji koliko - toliko mogu da se odvijaju su poslovi vezani za decu, osnovno obrazovanje, srednje obrazovanje, izlaske, turizam, sport, kulturu. Svi poslovi vezani za bilo koji tip uniforme, to se odnosi na vojsku, policiju, medicinare, biće u fazi zastoja i nosiće sa sobom nezadovoljstvo. Imajte na umu da je ovo samo privremena faza i nemojte gubiti nadu. Vaše vrednosti će doći do izražaja.

Ljubav

Oblast ljubavi je specifično prikazana. Zaljubljeni ste. Imate potrebu da partnerki pokazujete emocije, da joj pričate kako se osećate i koliko vam znači. Ono što je prikazano kao potencijalni problem je vaša posesivnost. Želite partnerku samo za sebe. Smatrate da ona treba da se posveti samo vama. Partnerka je prikazana kao komunikativna osoba koja voli ljude, otvorena je i društvena. Vaš zahtev da smanjite druženje sa prijateljima neće prihvatiti. Smatra da niti treba takve stvari da zahtevate od nje, niti je ona prikazana kao osoba koja bez pogovora sluša tuđe sugestije. U odnosu ste sa osobom koja ima svoje mišljenje, tako da ćete morati da naučite da je slušate. Ne u smislu naredne, već da čujete ono što ona zaista govori. nema potrebe za ljubomorom. U suprotnom, možete je samo ugušiti svojom posesivnosću.

Zdravlje

U toku je prilično nepovoljan zdravstveni period koji ne samo da traje duži vremenski period, počeo je tokom proleća, nego će da traje još par meseci. Realno cela godina je problematična. Ono što je dobro je da se loš period polako bliži kraju. Dok se ne završi doneće određene probleme: sa kostima, kožom i zubima. Ovi problemi mogu biti hroničnog tipa i imaju potencijal da dugo traju. Glava je i dalje osetljiva, takođe eliminatorni sistem, spoljne genitalije. Mišići su vam totalno oslabili i potrebno je pod hitno nešto da uradite po tom pitanju. Moguć je neki prelom, uganuće, povreda. Ovo je naročito nepovoljan period za one koje su već imali tu vrstu problema, jer može da se ponovi. Pri tom ste i prilično melaholični, depresivni, što svakako ne pogoduje ovakvom zdravstvenom stanju. Sumnjičavi ste i nepoverljivi.

Savet

Ako kupuješ često ono što ti ne treba, skoro ćeš prodavati ono što ti treba.

RAK

Posao

Optimistični ste i imate veru da ćete uspeti da rešite nagomilane probleme. Sa puno energije, ali i upornosti fokusirate se na poslovne probleme. Međutim, neće ići sve lako kao što ste se nadali. Komunikacija je prikazana kao puna izazova. Prilikom sastanaka nećete uspeti da izdejstvujete dogovore koje ste želeli. Druga strana će se lavovski boriti za sopstvne interese tako da ćete biti nezadovoljni pregovorima. Stoga je potrebno da uvek imate uz sebe i rezervni plan, opciju, koja možda nije ona koja je za vas najbolja, aali svakako nije za odbaciti. Drugi problem je vezan za odnos sa nadređenim. Deluje da je izgbio svaku nadu da će problemi da se reše. Dok ste vi spremni za borbu, a poraze prihvate kao sastavni deo života, on ima utisak kao da je sve gotovo i da nema nade da se situacija popravi.

Ljubav

Situacija na polju ljubav je očajna. Ne zna se kome je gore: onima koj su slobodni ili onima koji su u vezi. Bez obzira na različit status u suštini oboma je u toku nepovoljan period za ljubav. Slobodni su izgubili nadu da će ikada upoznati pravu osobu i ući u stabilnu i toplu vezu. Zauzeti misle da je veza odavno izgubila čar, ali nemaju snage da je prekinu. Veza se odvija po inerciji, a u suštini je na izdisaju. Za par meseci Rakovi će konačno skupiti snagu da kažu drugoj strani da je došao kraj. Za sada eskiviraju komunikaciju i susrete sa drugom polovinom pravdajući se lošom situacijom na poslu. Partnerki smeta nedostatak pažnje partnera, ali zbog ponosa ništa ne komentariše. I sami uviđate da je bolje za oboje da problem rešite što pre, kako bi prekratili muke, a ujedno i osetili ogromno olakšanje.

Zdravlje

Benefična planeta konačno donosi poboljšanja na zdravstveno planu. Daleko je sve od idealnog, ali problem vezani za žuč, jetru, kukove i reumu se polako stabilizuju. Shvatate da ste bili i još uvek ste fizički neaktivni. Donosite odluku da obavezno počnete da se bavite nekim sportom. Tokom ove nedelje biće vam teško da se pokrenete i stalno ćete nalaziti izgovore za odlaganje planova. Bilo bi dobro da ojačate imunitet. Unosite što više minerala, vitamina, ali i veću količinu vode. I sami osetite da vam je organizam oslabio u odnosu na prethodni period. Ne zanemarujte ovakvo stanje, obavezno se konsultujte sa lekarom. Uradite, za početak, osnovne analize. Kosti su vam slabe, pa bi vam dobro došlo da unesete u organizam više kalcijuma. Imaćete fazu neraspoloženja koja srećom neće dugo trajati, maksimalno jedan do dva dana.

Savet

Ako jedna želja nije zadovoljena, to je dovoljan razlog.

Foto: Shutterstock

 

LAV

Posao

Oblast posla se konačno pokreće. Uspesi su realno mali, ali imaju veliki učinak na vaše raspoloženje i samopouzdanje. Imate nove ideje, nova rešenja za stare probleme. Sa puno optimizma se fokusirate na stare probleme i neke uspevate i da rešite. To naravno pomaže da se sa puno novog žara bacite na sledeću grupu problema. Privatnici su totalno demoralisani. Niti imaju snage, niti volje da se bore sa problemima. Neki čak razmišljaju da stave tačku na privatan biznis. Ovu nedelju treba stoički da izdrže. Tokom iduće nedelje dolaze značajna dešavanja koja će konačno da pokrenu oblasti posla i privatnog biznisa. Finansijska sredstva su ograničena i razlog briga. Svakako da se ne smeju lako predati. Savet je da sklopite saradnju sa nekim Jarcem, koji će uspeti sve vaše ideje da sprovede u delo.

Ljubav

Oblast ljubavi je dinamično prikazana. Fokus je na komunikaciji. Bilo da ste u vezi ili slobodni pokušaćete da ostvarite komunikaciju sa drugom stranom. Problem je što su vas stisli problemi sa svih strana: posao ne ide, para nema. Kako u takvoj situaciji da se osećate samouvereno i da osvojite partnerku? Naravno da će vam ići teško. Drugoj strani neće biti jasno vaše ponašanje: da li vam se dopada ili ne, da li ne pokazujete inicijativu, jer niste zainteresovani ili ste stidljivi. Svoja razmišljanja vam neće pokazati, niti ćete vi moći da ih naslutite. Diplomatično će da zadrži svoja razmišljanja za sebe i sačekaćete da vidi šta ćete vi sledeće da uradite. Možda se ne vrti sve oko finansija. Vašoj partnerki je važna vaša pažnja, a svoje interesovanje je već jasno pokazala, kada je započela vezu sa vama.

Zdravlje

Lava muče iste hronične bolesti već nekoliko meseci. Kosti, koža i zubi su na prvom mestu. Mogući su bolovi u donjem delu leđa. Glava je osetljiva. Moguća je temperatura, glavobolja, groznica, migrena. Takođe, disajni organi su prilično osetljivi. Mogući su problemi i sa nervima. Raspoloženje može da varira. Lavovi mogu biti ili impulsivni i skloni svađama i ispadanju iz takta ili mogu biti sušta suprotnost: zatvoreni, depresivni, neraspoloženi za bilo kakvu komunikaciju i druženje. Za njih bi bila najbolja fizička aktivnost: ne neki ozbiljni treninzi, nego rekreacija spojena sa opuštanjem, na primer šetnja, vožnja biciklom ili čak penjanje na neko manje brdo. U takvim trenucim se opuštaju i relaksiraju se na pravi način. Planinski vazduh bi vam prijao, naročito u ovim toplim danima. Nađite destinaciju koja će vam odgovarati.

Savet

Ako je i koliba, naša je.

DEVICA

Posao

Oblast posla nije najbolje prikazana. Prvo, uobičajeno vredne Device neće biti raspoložene da rade. Finansijska nadoknada je takva da izaziva nerviranje i brige i Device smatraju da kolika je nadoknada toliki treba da bude i njihov trud. Nezadovoljne Device razmišljaju o novom poslu. Već su se angažovale po tom pitanju i ova nedelja je povoljna za poslovne razgovore. Ono što je problem je da neće biti zadovoljne ponudom. One su svesne svojih kvaliteta, vole da rade, ali žele da njihov trud i vreme budu prepoznati i adekvatno stimulisani. Nova ponuda deluje kao da će sve ostati isto, samo će biti u novom pakovanju: slični problemi, slično okruženje, ali bez pomaka na bolje. Stoga, budite oprezni u svom izboru i poslušajte svoju intuiciju. Za vas je važno da ne donosite prenagljene odluke, što je vaša odlika.

Ljubav

Loš ljubavni period je i dalje u toku, ali se njegov kraj konačno nazire. Trajaće do kraja meseca što znači da neke suštinske promene tokom ove nedelje nisu moguće. Device su nezadovoljne ljubavnom sferom bez obzira da li su slobodni ili imaju drugu polovinu. Nezadovoljstvo traje duži vremenski period i konačna odluka se polako formuliše u mislima. Oni se ne zaleću u veze, ali isto ne donose odluku preko noći da je prekinu. Kod Devica polako sazreva odluka da je za njih najbolje rešenje prekid veze. Imaju utisak da veza nikuda ne vodi, d je komunikacija loša, bez razumevanja, neharmonična. Emocije su se vremenom izgubile. Svakako da više nema mesta odlaganju i da je vreme da donesete odluku da vaš izbor saopštite partneru. Doživećete olakšanje što ste to konačno izbacili iz sebe, a i sam partner neće pokazati veću razočaranost.

Zdravlje

Kada je zdravlje u pitanju prisutni su isti problemi kao i u prethodnom periodu. Nervi su osetljivi. Mogući su problemi sa pritiskom, slaba cirkulacija, hormonski poremećaji. Sem toga, osetljive su genitalije i grlo. Problemi mogu iznenada da nastanu, da ne traju dugo i da se brzo povuku. U pitanju su problemi sa kojima su se Device susretale do sada. Devicama su kosti prilično osetljive. Treba da obrate pažnju na motoriku. Imaju jako slabe reflekse, pa bi mogli slučajno da se sapletu, padnu i povrede. Ukoliko su već imali neki prelom, uganuće ili povredu do sada postoji mogućnost da imaju isti ili sličan problem na istom mestu. Mišići su atrofirali. Device su u fazi kada ne vode računa o svom zdravlju, što je za njih vrlo neobično, jer im je fizički izgled vrlo važan. Srećom, ovakvo psihičko stanje ne traje dugo!

Savet

Ako ih ne možeš pobediti, pridruži im se.

Foto: Shutterstock

 

VAGA

Posao

Poslovne ideje koje zastupate ne odobravaju ni kolege ni nadređeni. Zbog toga imate utisak da vas ne razumeju i da vas poslovna okolina ograničava. Pokušavate da masu poslova odradite na brzinu, ali ne ide. Biće vam potrebno više vremena i truda da odradite sve što ste zamislili. Ljutite se sami na sebe što se posao sporo odvija. Previše ste sebe opteretili, znajući da ćete biti kratki s vremenom. Malo ste se precenili, pa zbog toga osećate napetost. Krajem nedelje moguća je blaga nervoza i frustracija zbog toga što niste odradili sve što ste planirali. Jedina oblast kojom ste zadovoljni su finansije. Stiže novac koji vas motiviše da nastavite ka cilju. Starija osoba iz poslovnog okruženja ili neko koga znate duži vremenski period želi da podeli svoje iskustvo sa vama ne bi li vam olakšala muke.

Ljubav

Oblast ljubavi je odlično prikazana. Odnos sa partnerom je toliko stabilan i čvrst da ga vi idealizujete. Partner je neko na koga možete da se oslonite i to vam mnogo znači. Kao potencijalni problem se vidi vaša ljubomora. Želite da se partner posveti isključivo vama. Smeta vam čak što se viđa sa prijateljima. Partner smatra da preterujete i smiruje vas. Veruje da kada je stabilna veza ne treba preterivati sa zahtevima i očekivati od njega da prekine komunikaciju sa drugim ljudima. Partner vas umiruje, ali vi i dalje ne želite da ga delite sa prijateljima. Toliko vam je dobro da počinjete da maštate na temu braka i venčanja, ali čekate da partner pokaže inicijativu u tom smeru. Ipak, majte na umu, da takvim svoji stavom i ponašanjem možete udaljiti partnera od sebe. Budite realniji u svojim očekivanjima.

Zdravlje

Oblast zdravlja nije najbolje prikazana. Aktuelni su i dalje hronični zdravstveni problemi. Oni se odnose na kosti, kožu i zube. Disajni organi i grlo su osetljivi. Treba da se pripazite hladnoće, na primer hladnih napitaka ili svežih večeri. Motorika vam nije sjajna. Reakcije su usporene. Prilikom nekog pada možete se loše dočekati na ruke. Mogući su problemi sa ekstremitetima, nogama i rukama. Pazite da se ne sapletete i povredite. Oblast saobraćaja je izazovno prikazana. To znači da treba da budete pažljivi i oprezni bilo da ste vozač ili pešak. Osobe koje su već imale neku saobraćajnu nezgodu treba posebno da pripaze da se ista ili slična stvar ne ponovi. Ukoliko osećate bilo kakve tegobe, poželjno je uradite neophodne preglede i dobijete odgovarajuću terapiju. Nije vreme da odlažete odlazak kod lekara.

Savet

Ako nešto zahteva prevelik i poguban napor, nije ga vredno raditi.

ŠKORPIJA

Posao

Što se tiče posla u toku je i dalje nepovoljan period. Slični problemi koji ste imali proteklih dana se nastavljaju. Posao se ne odvija onom brzinom kojom želite. Slaganje s kolegama nije

najbolje. Frustirani ste zbog toga što se posao ne pomera sa mrtve tačke, ma koliko energije ulagali u njega. Komunikacija vam nikako ne ide od ruke. Putovanja i sastanci koje planirate mogu biti prolongirani. Oni koji se budu održali neće najbolje proći u smislu da nećete uspeti da se dogovorite. Imate utisak da ste na poslovnom dnu i utisak je objektivan. Morate biti svesni da skoro neće biti bolje, tačnije naredna dva meseca, tako da je najbolje da situaciju prihvatite takva kakva je. U stvari, sada nije vreme da se borite, već da se jednostavno prepustite postojećoj situaciji i pustite da se kockice slože.

Ljubav

Oblast ljubavi nije najbolje prikazana. Vaše emocije su postojane i intenzivne, ali druga strana ne odgovara na adekvatan način. Partnerka je prilično impulsivna, temperamentna, reaguje odmah i ima naglašenu potrebu za dominicijom. Vi to donekle možete da razumete, ali ne i da podržite. Iz tog razloga mogući su sukobi. Tačnije, partnerka će da ispadne iz takta i započne svađu, jer misli da se ne ponašate na adekvatan način prema njoj. Sa druge strane, vama neće biti do svađe niti ste skloni tom tipu komunikacije, niti verujete da svađom može išta da se reši. Nećete se upecati na izjave partnerke što će nju dodatno da razbesni. Sledi vam distanciranj,e odnosno smanjen obim komunikacije. Morate priznati da će vam ovaj period doneti olakšanje i osećaj slobode. Što vreme bude više prolazilo, vi ćete imati manju potrebu za pomirenjem.

Zdravlje

Što se tiče zdravlja, situacija je ista kao i prethodne nedelje. Nema nikakvog poboljšanja u ovoj oblasti. Prisutni su hronični problemi vezani za koži, kosu i zube. Poseta stomatologu je obavezana. Treba da pripazite kosti. U slučaju bilo kakvog pada imate potencijal da neku kost polomite, može doći do uganuća, naprsnuća, a u najboljem slučaju možete dobro da se ugruvate. Glava je osetljiva, naročito grlo i sinusi. Sa sinusima imate redovne probleme, a da pri tom nikako ne nalazite adekvatnu terpiju. Poželjno je da promenite lekara. Važi i dalje savet da se pripazite hladnoće bilo da je u pitanju hladno piće ili izlazak u prirodu. Imaćete osećaj da je vam je toplo, ali oznojeni na nekoj nižoj temperaturi možete se prehladiti. Pričuvajte se i prilikom bilo kakve rekracije: vožnje biciklom ili neke druge.

Savet

Ako želiš jezgro, slomi ljusku.

Foto: Shutterstock

 

STRELAC

Posao

Oblast posla je specifično prikazana u smislu da vas u određenim delatnostima očekuje uspeh, a negde neuspeh. Ovo je odlična nedelja za komunikaciju sa nadređenim. Deluje da se razumete, da ste na istoj liniji i da imate iste ciljeve. Možete čak očekivati i njegovu podršku.

Međutim, kada su kolege u pitanju može doći do neslaganja. Problem je obostrana tvrdoglavost i nedostatak želje za kompromisom. Deluje da će svako vući na svoju stranu što će onemogućiti harmoničan i normalan rad. Takođe, među vama može postojati i rivalstvo. Jedna osoba će vas iznenaditi svojim nekolegijalnim stavom. Finansije vas brinu. Sa nadređenim ćete razgovarati o povećanju nadoknade. Druga strana smatra da ste vredna i odgovorna osoba pa će pristati na vaš predlog. Doza toleranije i popuštanja bi vam dobro došla.

Ljubav

Pred vama je teška i nezadovoljavajuća ljubavna nedelja bilo da ste slobodni ili imate partnerku. Bićete totalno nezainteresovani za komunikaciju i susrete. Ukoliko ste slobodni to neće prouzrokovati nikakav problem. Prijatelji će vam biti bitni, gledaćete da se nađete sa njima i opustite. Drugoj polovini vaše ponašanje neće prijati. Očekivaće određenu dozu pažnje sa vaše strane, a kako će izostati, to će prouzrokovati određenu reakciju. Partnerka će pokušati da vas usmeri u smeru koji njoj odgovara, ali vama neće pasti na pamet da joj se prilagodite. To će dovesti do njene burne reakcije. Probleme nećete uspeti da rešite, a vi ćete u suštini biti i nezainteresovani za poboljšanje tog odnosa. Pošteno je da prekinete ovu sada već mučnu vezu, tako nećete više opterećivati niti nju, niti sebe.

Zdravlje

Prvenstveno su vam nervi osetljivi, cirkulacija, pritisak. U pitanju su problemi koji se povremeno ponavljaju, znači nisu stari problemi nego nešto na šta se navikli. Ovi problemi mogu da prouzrokuju druge probleme. Naime, može se desiti da se na nervoj bazi previše fokusirate na hranu ili obrnuto, da je zanemarite. Potrebno je da povedete računa o ishrani tokom ove nedelje. Kilogrami se lako nagomilaju, a posle ih je teško skinuti, samo uz veliko odricanje. Genitalije su osetljive. Ne bi bilo loše da početkom nedelje odete kod ginekologa. Bilo bi dobro da u fizičkom smislu pokrenete, na priimer, da odete u šetnju ili vožnju biciklom. Nema potrebe da uvodite neki strogi sportski režim, obična rekreacija bi vam pomogla da se opustite. Takođe, povedite računa o tome šta jedete, izbacite masnu hranu.

Savet

Ako želiš izgubiti prijatelja, posudi mu novac.

JARAC

Posao

Pred Jarčevima je nepovoljna radna nedelja tokom koje im mnoge stvari neće ići od ruke. Komunikacija im je ugrožena. U slučaju planova vezanih za neka putovanja i sastanke, možete očekivati ili da se otkažu ili da se prolongiraju. Ukoliko i dođe do nekih sastanaka nećete skoro ništa uspeti da se dogovorite. Imaćete krute stavove, gledaćete prvenstveno svoje

interese, nećete biti spremni ni na najmanji kompromis. Druga strana će odustati od bilo kakve saradnje sa vama smatrajući da ste preteš 

za bilo kakav dogovor i dugoročnu saradnju. Privatnici će imati sličan, ograničen i nekompomisan stav koji će im odmoći da svoj biznis stabilizuju i razviju. Imate osećaj da vam stvari izmiču, ali za sada vam ne pada na pamet da ste vi uzrok tog neuspeha. jedan razgovor sa prijateljem će vam otvoriti oči.

Ljubav

Oblast ljubavi je zanimljivo prikazana naročito osobama koje su slobodne. Njima sledi novo poznanstvo sa osobom koju će doživeti kao komunikativnu, šarmantnu i energičnu. U periodu ste kada imate naglašeno visoke kriterijume prilikom izbora partnerke, a nova poznanica će posedovati kvalitete koje tražite. Drago vam je što ste prihvatili poziv prijatelja za izlazak. Ukoliko ste u vezi biće problema u ovoj oblasti. Uzrok je vaša ljubomora i utisak da vam partnerka ne posvećuje dovoljno pažnje odnosno da je hladna prema vama. Pokušaćete da joj nametnete svoje stavove, ali će ona to odlučno odbiti. To će dodatno da vas iznervira. Vama odgovara partnerka koja ima tradicionalna shvatanja odnosno koja se povinuje mišljenju partnera. Nailazite na odbijanje i to nikako ne prija vašem egu, lako može doći do sukoba.

Zdravlje

Oblast zdravlja je prilično izazovno prikazana. Toliko ste osetljivi i toliko vam je pao imunitet da postoji čitav dijapazon mogućih problema. Disajni organi su vam osetljivi. Imate sklonost da dobijete upalu grla ili ga možete iziritirati korišćenjem hladnih napitaka. Kosti, koža i zubi su osetljivi. Odlazak kod stomatologa je obavezan. Mišići su vam oslabljeni odnosno motoričke funkcije. Nemate kondiciju, sporo reagujete. Postoji mogućnost povreda. Deluje da o zdravlju uopšte ne razmišljate tako da će zdravstveni problemi da vas podsete koliko je ono važno i na šta treba da obratite pažnju. Za početak, pre svih problema, bilo bi jako dobro kada bi se potrudili da podignete imunitet. Unosite više minerala, vitamina, sada imate bogatu ponudu voća i povrća, koristite ovaj period da biste ojačali organizam.

Savet

Ako dugo žive zajedno, životinje se zavole, a ljudi zamrze.

Foto: Shutterstock

 

VODOLIJA

Posao

Prema poslu i obavezama imaćete prilično fleksibilan stav tokom ove nedelje. Radna nedelja započinje nerviranjem, nastavlja se teškoćama i završava se sa nadom da će biti bolje. Problemi su vezani uglavnom za saradnju sa strancima. Komunikacija je dosta loša. Deluje da nije redovna, da je oni izbegavaju. Ne možete da nađete zajedničku tačku interesovanja. Druga strana nije zainteresovana za kompromis. Vama je jasno da strani partneri nisu raspoloženi za saradnju i najradije biste odmah prekinuli svaku komunikaciju sa njima, ali 

zbog firme ne možete to da uradite. Očigledno da je došlo do razlaza u mišljenju, više ne funkcionišete. Ni uporan nastavak saradnje neće rešiti problem, već će samo produžiti agoniju. Poslovi vezani za institucije zatvorenog tipa i sudstvo će takođe biti pod negativnim uticajem.

Ljubav

Iako ste otvorenog uma i miroljubivi ova nedelja će doneti probleme upravo na polju komunikacije. U fazi ste kada imate potrebu da budete sami i kada vas komunikacija sa drugima iscpljuje. Ukoliko ste slobodni ne pada vam na pamet da se potrudite oko novog poznanstva. Ukoliko ste u vezi potreban vam je odmor od partnerke. Ona to naravno neće razumeti odnosno  prihvatiti na pravi način. Vaš stav je da niste dužni bilo kome išta da objašnjavete uključujući partnerku. Druga strana će imati utisak da je izbegavate i burno će reagovati. Umesto normalne priče i razumevanja doći do sukoba sa partnerkom nakon čega sledi prekid komunikacije. U prvi mah će vam to doneti olakšanje, upoznavaćete nove ljude, ali se ni za jednu osobu nećete vezati. Na kraju dolazite do zaključka da ste prenaglili u odluci. Predložićete partnerki pomirenje.

Zdravlje

Kada je zdravlje u pitanju mogući su problemi sa nervima i pritiskom. Na početku nedelje bićete prilično osetljivi, naročito zbog problema na poslu, a vaše zdravlje će zbog toga da trpi. Moguć je skok pritiska baziran na nervnoj bazi. U pitanju su stvari koje se redovno ponavljaju. Vama nije uvek lako da ostanete mirni, a u stresnim situacijama nervi i pritisak su prvi na udaru. Stomak je osetljiv, ali to će biti posledica nerviranja. Krajem nedelje nervi će ponovo biti na udaru, ali ovog puta reagovaćete na sasvim drugačiji način u smislu da ćete biti neraspoloženi, skloni negativnim generalizacijama i na prilično depresivan način razmišljati o sadašnjosti i budućnosti. Potonućete, ali ne zadugo, mada ste osetljivi, imate dovoljno snage da se izborite sa negativnim osećajima. Sledi period oporavka.

Savet

Ako budeš most, svako ćete gaziti.

RIBE

Posao

U toku je odlična nedelja za posao. Organizovani ste, odgovorni, vredni i imate jasno postavljene ciljeve. Uspeh vam je zagarantovan. Nadređeni su svesni koliko truda ulažete u posao i jako vas cene. Najveći uspeh imaće poslovi koji su vezani za državne institucije, za oružje, znači poslovi vezani za policiju, vojsku, obezbeđenje, detektivske agencije i slično. Posao vezan za strance, medije, zakon takođe će biti u usponu. Krajem nedelje dolazi do prezasićenja obavezama. To znači da vam tempo, koji ste sami sebi nametnuli, više neće odgovarati, pa ćete se opustiti i ograničiti broj obaveza. Ovo je odlična odluka pošto je vaše zdravlje povezano sa radnim navikama. Svesni ste da ste preterali u prihvatanju obaveza, pa je poželjno da ih podelie sa ostalim saradnicima, kako biste sebe rasteretili.

Ljubav

Na samom početku nedelje očekuje vas neviranje i nezadovoljavajući odnos sa partnerkom. Prilično ste posesivni i ljubomorni i imate potrebu za intenzivnim i stabilnim odnosom. Imate utisak da niste važni partnerki onoliko koliko bi želeli. Partnerka je hladna, jer je nezadovoljna vezom. Problem je što nijedno od vas dvoje nije spremno da razgovara o problemima tako da vi vašim ispadanjem iz takta i ona svojim ćutanjem ništa ne rešavate. Obostrana tvrdoglavost samo produbljuje probleme iz kojih za sada ne vidite izlaz. Tek krajem nedelje dolazi do poboljšanja odnosa mada u suštini problemi neće biti rešeni. Partnerka razmišlja o raskidu, ali još uvek nije donela konačnu odluku. Pokušajte da razgovorm nađete zajedničko rešenje, kompromis. Budućnost vašeg odnosa ne mora biti neiszvesna, ukoliko neko od vas popusti.

Zdravlje

Zdravlje vam je sasvim solidno. Generalno se ne vide neki ozbiljni problemi. Genitalije su kod žena osetljive, a nervi i pritisak kod oba pola. Problemi su prolaznog tipa. Mogu iznenada da nastanu, ali isto tako i da nestanu. Ono što je dobro je da vi brinete o zdravlju. Dosta vremena posvećujete upoznavajući se sa pravilima zdrave ishrane. Takođe, zanima vas način ishrane drugih naroda. Interesantno vam je da saznate koje prirodne namirnice koriste da bi poboljšali zdravlje i izlečili se od bolesti. Želite da oprobate i stare, tradicionalne recepte. Naravno, pribegavate sirovom voću i povrću, uz konsultaciju stručnog lica. Jedino čime se ne bavite je fizička aktivnost. Međutim, za par meseci dolazi vreme kada ćete postati aktivni i u toj oblasti. Malo ste zanemarili svoje telo, kondicija vam nije najbolja.

Savet

Ako drugog poštuješ, za sebe ne brini.

 

Komentari (0)

Loading