PROVERENO POMAŽU Čarobni napici za uspavljivanje
Foto: Shutterstock

Ovi napici su savršeni za brzo putovanje u zemlju snova.

Zlatno mleko

Šolja toplog mleka s kurkumom će vas za tren uspavati. U 250 ml mleka stavite kašičicu kurkume i zagrejte. Dodajte kašičicu meda i dobro izmešajte. Možete odozgo da stavite i prstohvat cimeta. Ova kombinacija će vas umiriti, plus jača imunitet i deluje protivupalno. Ukoliko ne pijete kravlje mleko, možete koristiti biljno (bademovo, sojino).

PROVERENO POMAŽU Čarobni napici za uspavljivanje

Foto: Shutterstock

 

Biljka ašvaganda

Preveden s latinskog naziv ove biljke je „ona koja donosi san“. To je dovoljan razlog da je i vi probate. Pomaže telu da se izbori sa stresom tako što snižava nivo hormona stresa. Možete piti čaj od ašvagande ili napitak pripremljen od praha ove biljke.

Sok od višanja

Neka istraživanja su pokazala da je sok od višanja odličan lek za nesanicu. U jednoj studiji osobe starije od 50 godina koje su dva puta dnevno pile po 250 ml soka od višanja tokom dve nedelje brže su zaspale od onih koji su pili placebo napitak.

PROVERENO POMAŽU Čarobni napici za uspavljivanje

Foto: Shutterstock

 

Čaj od bosiljka

Biljka tulsi ili sveti bosiljak opušta organizam tako što smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, pa popijte šolju toplog čaja od ove biljke. Preporučuju se i čajevi od kamilice, valerijane i pasiflore (hristov venac) koji deluju sedativno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading