TRAVAR JOVO OTKRIO LEK STAR VEKOVIMA Stavite u vodu ovu biljku i rešićete probleme sa pritiskom
Foto: Youtube/Printscreen

Za života je bio živa legenda, i to ne samo u svom kraju već i širom sveta.

Mnogi znalci tvrde da je čuveni Jovo Mijatović s Romanije najbolji travar kojeg je bivša SFRJ imala, a konkurencija je zaista bila žestoka. 

Glas o vidaru s Romanije proneo se i širom sveta, pa ne čudi, kako kažu svedoci, što je ispred njegove kuće dnevno bilo i po stotinu nevoljnika koji su tražili pomoć. Na našu sreću, svoje recepte nije odneo na onaj svet, već ih je zapisao i objavio da budu na korist i pokolenjima koja tek dolaze.

ZA SNIŽAVANJE KRVNOG PRITISKA

U posudu stavite 10 grama karanfilića i preliti sa 250 ml. vode. Ostaviti da odstoji 24 sata.

Sat vremena pre svakog obroka uzeti dve supene kašike ove tečnosti. Koliko tečnosti popijete, toliko treba dosuti vode u posudu gde je karanfilić.

Tako piti i dodavati dok karanfilić ne izgubi snagu. Ako se krvni pritisak ne snizi, ponoviti postupak.

ZA LEČENJE SINUSA

Skuvajte blag čaj od cveta kamilice i procedite ga. Ovaj čaj ušmrkavajte u nos triput dnevno: izjutra, u podne i uveče. Pritom čaj dobro ušmrknite u nos, a zatim nos i slepočnice trljajte sve dok ne osetite da vam je vazduh prošao kroz nos.

ZA UBLAŽAVANJE BOLA U KOLENU

Smrekove bobe dobro istucite i pomešajte s jabukovim sirćetom. Zatim, sve to kuvajte tako da se bobe raskuvaju. Potom uzmite zemlju ilovaču i razmutite je s vrelim sirćetom i tucanim bobama. Dobijeni melem stavite na krpu tako da njegov sloj bude debeo 2 cm. Krpu  s melemom privijte na bolno mesto.

Savet preuzet iz knjige “Lečenje lekovitim biljem” iz 1974. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading