SAVETI NAJBOLJEG BALKANSKOG TRAVARA Ove 4 biljke mogu da zamene lekove
Foto: Printscreen/instagram

"Ovu kombinaciju čaja treba piti svakodnevno, neće vam smetati, a održava organizam zdravim. Pitoma i divlja nana, majčina dušica, vranilova trava (origano). Te četiri trave su sasvim dovoljne. Postoji antibiotik, antiseptik i antifungalni agens. Može se ubaciti i list vreska", kaže Rade Marušić, fitoterapeut iz Mostara jedan je od najpoznatijih travara na području bivše Jugoslavije.

Kroz njegovu ordinaciju prošli su desetine hiljada ljudi iz celoga sveta, a retki su oni koji su se ponovno vraćali nezadovoljni delotvornošću njegovih preparata i terapije. Celi život posvetio je biljkama i lečenju ljudi, a ovih dana očekuje se deseto izdanje njegove, sada već kultne knjige “Ljekovitim biljem do zdravlja”.

Prema njegovim rečima ljudsko telo se prilagođava mestu gde živi, i prema godišnjim dobima.

Leti je obavezan čaj

Pošto limfne žlezde rade, osoba se znoji i gubi tečnost. Telo je očišćeno i treba piti vodu, vruća je. Dakle, organizam se opere, krv se filtrira. Što više vode pijete, to će vam krv biti čistija. Ali kakva voda? Ne mineral. Organizmu nije potrebno toliko minerala, potrebno je da pijete prokuvanu vodu, rashlađenu vodu koja je bez ikakvih minerala, vodu koja nema kamenac i drugo.

Može li se u prirodi naći lek i za najteže bolesti?

Da, može. Za svaku bolest raste trava. Naravno, za ovo su potrebne godine učenja, rada i istraživanja, da bi se znalo za šta je biljka ili kombinacija više njih najbolja.

Koliko savremeni način života negativno utiče na zdravlje?

Veoma negativan. Bojim se da će nas mobilni telefoni, internet i ova tehnologija dovesti do ovoga, nećemo više ništa naučiti i nećemo ništa znati. Kako se ispostavilo, to neće biti moguće pisati u dogledno vreme. Da ne pominjemo sedentarni način života.

Od sedenja čovek se deformiše. Čovek je živo biće, mora da živi sa prirodom i mora se redovno kretati. I danas, kad završim, upalim auto i odem u Gorance. Ostavljam vozilo i hodam dugo, gledam biljke, punim plućima udišem čist vazduh.



 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading