SIRĆE OD PLANINSKE DIVLJE JABUKE Opekotine na koži nestaju za 10 minuta, kao rukom odnete
Foto: printscreen/facebook

Podeliću sa vama jednu od našu porodičnu i zanimljivu priču. Naime ... ovog leta smo supruga i ja pustili dete sa komšijom i njenom decom na bazen ... Vratio se sa zabrinjavajućim opekotinama od sunca.

Baba iz Crne Gore rekla nam je da u malo vode umešamo jabukovo sirće i sodu i potopimo pelenu koju ćemo primeniti kao oblog i promeniti par puta.

Setili smo se da imamo našu Planinska dobra 1000+ sirćeta, bez dodatka šećera i vode - 100% prirodnu fermentaciju, koju smo napravili pre 3 godine. Postupili smo prema bakinim uputstvima i već nakon prvog premazivanja (vidi sliku 3), posle manje od 10 minuta, kada smo hteli da promenimo premaz, opekotina se gotovo potpuno povukla.  

Letos smo stigli na more, a kako to obično biva, u smeštaj smo došli oko 12, dok smo se smestili ... Na plažu stižemo oko 2 popodne. Naravno, u to vreme nije bilo besplatnih „ležaljki“ i „suncobrana“, ali nije me briga ... poučen ovim prethodnim slučajem sa sirćetom“.

Kupam se u plićaku sa decom, obuzimaju me valovi.. , nije me briga za, mislim: „onda svratim u VOLI, kupim jabukovo sirće i sodu i Bog me blagoslovio ". Tako bi to bilo ... izgoreo sam kao rak. Kupim jabukovo sirće i sodu u VOLI -ju, napravim oblogu, suši se ... Ništa, napravim 2, 3 ... ama ni da takne .. Patio sam naredna 2-3 dana i čvrsto sam odlučio da počnem da proizvodim ono svoje planinsko sirće od planinske jabuke, po starom receptu, bez dodavanja šećera i vode - 100% prirodna fermentacija.

 

Oči deteta na prvoj i drugoj fotografiji, vertikalno kažu kakav je efekat našeg planinskog sirćeta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading