SAVETI PROFESIONALACA: Evo kako da uklonite gel lak bez oštećenja
Foto: Shutterstock

Bilo da uklanjate gel lak sa noktiju na rukama ili nogama, evo koraka koje treba slediti:

Nanesite tanak sloj vazelina na svaku kutikulu i okolnu kožu. Ovo će pomoći u zaštiti vaše kože od acetona. Isecite vate ili traku na veličinu svakog nokta. Korišćenje pamuka koji je otprilike iste veličine kao i svaki nokat smanjuje rizik od prelaska acetona na kožu. Kada aceton pređe na vašu kožu, može da iritira i ošteti vašu kožu. 

Svaki komad isečenog pamuka natopite acetonom. Stavite svaki komad natopljenog pamuka na vrh nokta koji je isečen i umotajte nokat plastičnom folijom za hranu. Nokte čvrsto zamotajte.

Ostavite plastičnu foliju 10 minuta. Kada uklonite plastičnu foliju, većina ili ceo gel lak za nokte bi trebalo da nestane.

Uklonite sve preostale gel lak za nokte krpom koju ste natopili toplom vodom. Koristite mokru krpu da nežno obrišite ostatak laka. Vodite računa da trljate samo nokat i izbegavajte trljanje okolne kože.

Operite ruke ili stopala nežnim sapunom i vodom da biste uklonili aceton. Ako imate sapun bez mirisa, koristite ga. Svaki blagi sapun će vam pomoći da izbegnete iritaciju kože.

Nežno utrljajte vazelin u zanoktice i kožu oko noktiju svakog dana tokom sedam dana. Ovo će pomoći da se smanji iritacija izazvana acetonom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading