POVRATAK STAROJ LJUBAVI Vera da je druga strana promenila navike, najčešće nas podstiče na to da damo još jednu šansu
Foto: Shutterstock

Ali sad, iz ove perspektive ne možete da se setite zašto ste raskinuli. Onaj poznati bivši zagrljaj izgleda toliko primamljivo, a sve mane zbog kojih ste pobegli glavom bez obzira deluju nebitno. Da, vi biste sve oprostili i vratili se.

Naravno, radite šta vam je volja, ali pre nego okrenete telefon, znajte da stručnjaci za ljubavne veze misle kako povratak bivšima nikada ne završava dobro jer postoje razlozi zbog kojih je ta veza i prekinuta. Dakle, pre nego se konačno odlučite za bivšu ljubav, razmotrite razloge zašto to nikako nije dobra ideja.

Foto: Shutterstock

 

Sitne mane sad su iritantne

Kad ste se tek upoznali, sitne mane verovatno su vam bile slatke. Večito kašnjenje tada je možda bilo simpatično, a glasno žvakanje hrane smešno. Znate i sami da to više nije tako, a nije bilo simpatično zapravo još otkad je prošla ona prva zaljubljenost. Zamislite koliko bi vam tek sada sve to išlo na živce.

Foto: Shutterstock

 

Razlozi za svađu ostaju isti

Ako se pomirite, ponovno ćete se svađati oko istih stvari i na isti način. Druga strana i dalje misli da ste vi maher za prigovaranja, a ni vi niste zaboravili na detinjasto i neodgovorno ponašanje druge strane. Parovi koji se nakon nekog vremena pomire uglavnom ulaze u novu epizodu veze koncentrišući se samo na dobre stvari. Ali one loše nisu isparile i biće predmet svađe i pre nego što mislite.

Nema više privlačnosti

Svi mi i dalje volimo svoje bivše na neki način. Ali to ne znači da se još uvek međusobno uzbuđujemo. Hemija s vremenom nestane. Možda nekada i pomislite da tu još ima vatre, ali činjenica je da tinjanje pokojeg plamena ne može da spase vašu vezu.

Foto: Shutterstock

 

Oko nekih stvari nema kompromisa

Kompromisi su sastavni deo svake veze. Međutim, postoje stvari oko kojih nema kompromisa i koje su za vas i nju ili njega veoma važne. Primera radi, ako vi baš želite dete, a druga strana ne, onda je to slepa ulica u odnosu. Pre nego se vratite bivšoj ljubavi, prisetite se takvih velikih stvari oko kojih ne niste slagali. One nisu nestale preko noći.

Prisetite se razloga raskida

Kada prođe određeno vreme, svi smo mi skloni sećanjima na lepe stvari. Ali da li je to baš tako? Zašto smo se onda razišli? Podsetite se na razloge zbog kojih je veza prekinuta i ne vraćajte se dok niste sigurni da su razlozi raskida nestali.

Komentari (0)

Loading