KAKO "PREŽIVETI" PRVI RADNI DAN POSLE ODMORA Uradite jednu jednostavnu stvar i stres će nestati
Foto: Shutterstock

Povratak društvenim aktivnostima posle izolacije zbog virusa korona, može biti prilično stresan. Ukoliko se prilikom izlaska sa prijateljima ili odlaska na posao osećate kao da ste prvi dan u školi, ne brinite se - niste jedini.

Pomaže joga

Stručnjaci kažu da je takav osećaj samo privremen i da će nestati postepenim vraćanjem normalnom životu. Ali postoje i drugi načini koji vam mogu pomoći da prebrodite ovaj period.

Mnogi su se stresa od pandemije rešili meditacijom i jogom, a ovaj vid rekreacije može biti koristan i u ublažavanju teskobe prilikom povratka starom društvenom životu. Studije su pokazale da meditacija menja područja mozga koja su povezana sa stresom - i to dugoročno, a joga takođe ima mnoge blagodeti.

Pre posla idite u park

Izlazak iz kuće ne mora uvek biti u društvu. Možete, recimo, sami da boravite u prirodi. Idite u park ili isključite telefon i krenite na planinarenje.

Najvažnije je da sami odredite šta želite. Istraživanja su pokazala da postavljanje granica u poslu i ličnom životu može pomoći u borbi protiv stresa. U procesu ponovnih društvenih promena ljudi mogu sebi da olakšaju život tako što će reći "ne" kada je to neophodno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading