ZIMSKA FANTAZIJA Carska salata, bez kupusa i zelenog paradajza, apsolutni hit uz svaki ručak
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci povrće:

-4 kg paprike

-3 kg sargarepa

-3 kg karfiola

Začini:

- Po ukusu, peršun

- Beli luk po ukusu

Zaliv:

- 1/2 l ulja

-1 litar sirćeta

- 300 g soli

-300 g šećera

-1 (10 gr) salicil

Priprema

Povrće iseckajte i stavite u veću činiju, dodajte seckani peršun i beli luk (bolje da ih dodate kasnije) i zalijte.

Ostavite poklopljeno 1 dan, za to vreme povremeno mešajte rukom i punite tegle tako što ćete zahvatiti povrće sokom i kada se tegla ne napuni pritisnuti da povrće pusti sok (imam malu kutlaču i punim ga i pritisnite) i kada napunite teglu i tečnost prekrije povrće, stavite plastične šipke da pritisnete povrće i zatvorite tegle.

Posluženje

Beli luk i peršun sam stavila kada sam poređala, između redova povrća jer tečnost dobija boju ako se peršun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirće.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading