ZIMSKA FANTAZIJA Carska salata, bez kupusa i zelenog paradajza, apsolutni hit uz svaki ručak
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci povrće:

-4 kg paprike

-3 kg sargarepa

-3 kg karfiola

Začini:

- Po ukusu, peršun

- Beli luk po ukusu

Zaliv:

- 1/2 l ulja

-1 litar sirćeta

- 300 g soli

-300 g šećera

-1 (10 gr) salicil

Priprema

Povrće iseckajte i stavite u veću činiju, dodajte seckani peršun i beli luk (bolje da ih dodate kasnije) i zalijte.

Ostavite poklopljeno 1 dan, za to vreme povremeno mešajte rukom i punite tegle tako što ćete zahvatiti povrće sokom i kada se tegla ne napuni pritisnuti da povrće pusti sok (imam malu kutlaču i punim ga i pritisnite) i kada napunite teglu i tečnost prekrije povrće, stavite plastične šipke da pritisnete povrće i zatvorite tegle.

Posluženje

Beli luk i peršun sam stavila kada sam poređala, između redova povrća jer tečnost dobija boju ako se peršun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirće.
 

Komentari (0)

Loading