Ručak za celu porodicu: Piletina u bešamel sosu
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 0,5 dl mleka
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • kisela pavlaka
  • so, vegeta, biber po ukusu
  • prezle

Priprema:

Piletinu isecite na kriške i malo izlupajte tučkom za meso, posolite, dodajte malo bibera pa propržite na ulju sa obe strane, da porumeni.

Ulje sipajte u posudu, zagrejate, pa u to zagrejano ulje dodajte brašno. Brašno kratko propržite da dobije zlatnu boju. Potom dodajte mleko, malo posolite i dobro izmešajte da nema grudvica. Kuvajte do tačke ključanja uz stalno mešanje. Pavlaku dodajte kada je gotovo. Tiganj ili šerpu skinite sa ringle i dodajte pavlaku, pa dobro promešajte.

Ovako pripremljenim bešamel sosom prelijte piletinu, obilno pospite prezlama i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading