Nemate prezle? Ovih šest namirnica su odlična zamena
Foto: Shutterstock

Za prezle postoji više zamena, a jednu od njih ćete sigurno imati kod kuće. Evo šta može da bude najbolja zamena za njih:

Ovsene pahuljice

Ukoliko treba da povežete neke namirnice, ovas je savršena zamena za prezle, ali ovsene pahuljice neće biti idealne za hrskavu završnicu.

Tortilja čips

Ukoliko imate problem sa glutenom, tortilja čips će biti odlično rešenje i zamena. Jedino na šta treba da pripazite jeste da ne stavite dodatnu so, jer su tortilje same po sebi slane.

Čips od krompira

Ova ukusna slana grickalica takođe ne sadrži gluten, pa je takođe odličan izbor ukoliko želite da ga izbegnete. Ukoliko ga zdrobite i dodate u neka jela, on će im dati poseban šmek, pa tako možete da koristite i neki sa omiljenim ukusom. A znate kako na dnu kesice uvek ostane izmrvljeni čips? Slobodno ga odvajajte u posebnu teglu, pa ga, po potrebi, koristite za prezle.

Orašasti plodovi

Osim što su preukusni, zdrobljeni orašasti plodovi će večeri dati dodatni ukus, kao i hranljive materije. Bademi, orasi ili indijski oraščići će stvoriti koricu prepunu ukusa za ribu ili piletinu. Ukoliko odlučite da koristite orašaste plodove, treba da znate da su oni čak i zdrava zamena za prezle, jer su prepuni vitamina i minerala.

Semenke

Semenke su još jedna zdrava zamena za prezle. Najbolje su semenke susama i suncokreta, jer imaju blag a lep ukus i pružaju jelima savršenu teksturu.

Parmezan

Parmezan nije najzdravija, ali je fenomenalna zamena. Za razliku od drugih sireva, on se neće otopiti u potpunosti, pa će proteini u njemu rezultirati sirnatom, slanom i hrskavom korom koju svi obožavamo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading