Gurmanski ručak: Ćufte na luku i pirinču
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema:

  • 800 gr. mlevenog mesa
  • 2 deblje isečena parčeta hleba
  • 1 jaje - peršunovo lišće
  • 1 kašičica sitne crvene paprike
  • kašičica soli
  • biber
  • 3 čena belog luka
  • 250 gr. pirinča
  • 4 velike glavice crnog luka
  • suvi začin (vegeta)
  • 400 ml. kuvanog paradajza
  • 200 ml. ulja
  • oko 600 ml. vode

Prvo pripremiti ćufte. Sredinu hleba preliti sa 100-150 ml. hladne vode i ostaviti 5 minuta da odstoji pa rukom iscedite. U mleveno meso dodajte isceđen hleb, iseckan beli luk i lišće, jaje, so, biber i papriku.

Dobro rukom izgnječiti pa praviti male loptice. Crni luk isecite na rebarca, posolite, stavite začin i rukama ga izgnječite. Na dno tepsije ili pekača složite sav luk, prekrijte opranim pirinčem, prelijte paradajzom, vodom.

Složite još i čufte i na kraju sve prelijte uljem. Ako imate, odozgo možete iseći kolutove paradajza. Pecite u saču, na žari oko 2 sata ili u rerni na 220 stepeni malo kraće.

Jelo treba da upije tečnost, kada počne da peče ostavite oko 20 minuta i potom poslužite toplo. Prijatno i uživajte u odličnom ručku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading