SLANE KROFNE SA TIKVICAMA - Letnja eksplozija ukusa, najbolje ide uz šopsku salatu
Potrebno je:
1 tikvica
1 kesica praška za pecivo
100 g sira
1 kašika mešavine začina
1 jaje
po ukusu so
po ukusu biber
Priprema
Tikvicu oljuštimo i krupno je narendamo u dublju činiju. Zatim, narendamo i tvrdi sir. Peršun sitno iseckamo pa dodamo u sud. Dodajemo jaje, prašak za pecivo i mešavinu začina. Posolimo i pobiberimo.
U činiju dodamo brašno i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.
Kašikom uzimamo smesu i krofne od tikvice ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganju.
spržene krofne stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Na tanjir za služenje naređamo krugove paradajza i na njih stavljamo krofne. [Uštipci od tikvica]
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)