SLANE KROFNE SA TIKVICAMA - Letnja eksplozija ukusa, najbolje ide uz šopsku salatu
Foto: Youtube/Printscreen

Potrebno je:

1 tikvica

6 kašika brašna tip 400
1 kesica praška za pecivo
100 g sira
1 kašika mešavine začina
1 jaje
po ukusu so
po ukusu biber

Priprema

Tikvicu oljuštimo i krupno je narendamo u dublju činiju. Zatim, narendamo i tvrdi sir. Peršun sitno iseckamo pa dodamo u sud. Dodajemo jaje, prašak za pecivo i mešavinu začina. Posolimo i pobiberimo.

U činiju dodamo brašno i mešamo varjačom dok se smesa ne sjedini.

Kašikom uzimamo smesu i krofne od tikvice ispržimo na većoj količini zagrejanog ulja u tiganju. 

spržene krofne stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Na tanjir za služenje naređamo krugove paradajza i na njih stavljamo krofne. [Uštipci od tikvica]

Komentari (0)

Loading