NEOBIČNA KOMBINCIJA, KOJA SE BRZO SPREMA! Slatka piletina sa ananasom i kikirikijem, osvežavajući, letnji ukus
Foto: Printscreen

 

Potrebno (za dve osobe):

400 gr. pilećeg filea,
manja glavica praziluka,
manja tikvica,
2 šargarepe,
200gr.svežih šampinjona,
ananas iz konzerve (manje pakovanje),
100gr. kikirikija,

2 kašike meda,
cimet,
soja sos,
so,
biber.

Priprema:

Iseći piletinu na kockice i propržiti na vrelom ulju ili puteru dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa izvaditi iz ulja da se ocedi na ubrusu. U to isto ulje dodati sitno seckan praziluk i čekati da malo porumeni, zatim dodati iseckane šampinjone i tikvicu iseckanu na kocke. Pržiti dok malo ne omekša, pa dodati ananas iz konzerve (iseckati ako je u kolutovima), rendanu šargarepu i prženu piletinu, pa naliti sokom od ananasa da se krčka. Dodati 3 kašike soja sosa, pola seckanog kikirikija, kašičicu cimeta, med, so i biber po ukusu. Nakon nekih desetak, petnaest minuta dinstanja na umerenoj temperaturi služiti sa kuvanim pirinčem ili nudlama, posuti preostalim seckanim kikirikijem i susamom.

Komentari (0)

Loading