kejt-midlton
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kejt Midlton otkrila je da ima rak, a sa palate su poručili da neće otkrivati koja vrsta raka je u pitanju i u kojem stadijumu se nalazi. 

Princeza je započela lečenje krajem februara i sada je "na putu oporavka". 

Zbog toga se princ Vilijam povukao sa parastosa za svog pokojnog kuma, kralja Konstantina od Grčke.

Kensingtonska palata je zamolila ljude da ne spekulišu o tome koji rak ima.

- Veoma je zahvalna medicinskom timu na nezi koju joj pružaju - rekao je portparol.

- Sada joj je potrebno vreme, prostor i privatnost da završi lečenje i da se potpuno oporavi. 

Podrazumeva se da je to saopštenje objavljeno večeras ne zbog neprijatnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i mestu gde se nalazi – iako je to uznemirilo – ona je povukla decu iz škole kako bi im u privatnosti sve objasnila.

 

Ko je sve imao rak u kraljevskoj porodici?

Čarlsov deda po majci, kralj Džordž Šesti, bio je strastveni pušač. Zbog „strukturnih abnormalnosti” uklonjeno mu je levo plućno krilo, a upućeni tvrde da se, ipak, radilo o raku, piše britanski Telegraf.

Preminuo je svega pet meseci nakon operacije, a kraljevski lekari dijagnozu su skrivali od javnosti. Kralj je patio i od vaskularne bolesti, pa se pretpostavljalo da je to bio uzrok koronarne tromboze. Kasnije je, međutim, počela priča da je ona nastupila zbog širenja raka.

Majka kraljice Elizabete Druge, Elizabeta „Kraljica Majka”, takođe, bolovala je od raka.

Godine 1966. operisana je i uklonjen joj je tumor debelog creva. Iz Klarens Hausa, kraljevske rezidencije u Vestminsteru, tada su naveli kako je bila podvrgnuta operaciji abdomena kako bi se uklonilo začepljenje?!

Posle 18 godina ponovo je završila na operaciji, a tvrdilo se da je u bolnici bila na „ispitivanjema”, ali kao prava istina navodi se uklanjanje tumora dojke. Kraljica Majka Elizabeta, i pored svega, preminula je 2002. u 102. godini života.

I njihova kći, kraljica Elizabeta Druga, navodno je preminula zbog posledica raka.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading