Preminuo bubnjar
Foto: Alo/Printscreen

Muzički svet izgubio je jednog od svojih istaknutih članova, bubnjara Milana Bubala, koji je preminuo u 62. godini. Milan je bio dugogodišnji član popularne muzičke grupe "Laki pingvini", čije je muzičko nasleđe ostavilo dubok trag u domaćoj muzici.

Porodica i prijatelji su izrazili duboko žaljenje zbog gubitka, a razlog smrti za sada još uvek nije poznat javnosti. Oproštajne poruke i reakcije stižu sa svih strana, a bliski prijatelji su emotivnim porukama uputili poslednji pozdrav Milanu na društvenim mrežama.

Preminuo bubnjar

Printscreen

 

"Laka ti zemlja i široki ti putevi nebeski, legendo", napisao je jedan od prijatelja, dok je drugi poručio: "Dragi prijatelju, napustio nas je naš Mića Milan Bubalo. Počivaj u miru". Ove poruke svedoče o dubokom poštovanju i ljubavi prema preminulom muzičaru, čiji će doprinos muzici ostati neizbrisiv.

Inače, grupa "Laki Pingvini" bio je srpski rok sastav iz Beograda. Iako su u početku karijere pripadali tzv. novom talasu, kasnije su se okrenuli prema sintpopu i pop-roku. Sastav je osnovan 1979. godine, a prvi javni nastup imali su 29. novembra na pank koncertu u Pink klubu u Zemunu. U to vreme sastav su činila četiri vokala, ali vremenom sastav je promenjen i postavu su činili Đorđe Dragojlović (vokal), Časlav Stanković (gitara), Srđan Đurić (bas-gitara), Aleksandar Rodić (sintisajzer) i Milan Bubalo (bubnjevi).

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading