KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Radoznao kao mlad majmun
Dejan Milićević

Manje nisam očekivao, kunem vam se životom i ranjenom dušom svom.

- Radujte se prijatelji kad ne mogu ja, jer ja kritikujem. Ne da se Neda i kao hroničar srpske šou-biznis scene i fenomenolog, tu činjenicu izuzetno cenim. Nemam ništa protiv toga što Ukraden s godinama izgleda sve mlađe i mlađe, što odbija da joj samo godine odrede kraj karijere, snima mladalačke pesme i spotove u kojima izgleda kao svoja unuka. Poštujem. Ali...

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Radoznao kao mlad majmun

Foto: Dejan Milićević

 

- Neda ima bogatu karijeru, emotivni život pod velom tajne, dovoljan broj skandala i s vremena na vreme viralnost na društvenim mrežama, ali siguran sam da u knjizi koja je naslovljena stihovima njenog hita, koji je dosadio bogu, ljudima, pa i njoj samoj, „Zora je svanula“, neće demistifikovati svoj lik i delo. Desnu ruku u vatru dajem da je štivo koje je u podnaslovu nazvano „Roman života“ romantizovano do nivoa heroine crno-belog filma. Obećavam da ću knjigu kupiti i pročitati. Ne zbog obaveze prema poslu kojim se bavim već zato što sam radoznao kao mlad majmun i ne bih li saznao ono što me zanima. Voleo bih da nam Neda ispiše sve o svom životu, posebno emotivnom, od gospodina Bilbije, pa do Gadafija. Voleo bih da pročitam njen stav o domaćim i regionalnim medijima, o naizmeničnom korišćenju i pevanju čas na ekavici, čas na ijekavici. Uzbudljivo bi mi bilo i da saznam u čemu je tajna medijske neprolaznosti i ima li ona veze samo s talentom i harizmom ili i s druženjem s ambasadorima i političarima, pa što da ne i s bavljenjem politikom. Voleo bih da mi do najsitnijih detalja opiše trenutak kada je shvatila da je zvezda. Voleo bih da pročitam izvinjenje što je pravila previše selfija. Voleo bih i da se knjiga drugačije zove, jer ovaj naslov, iskreno, ne obećava. Nakon više od 50 godina bavljenja estradom, dosadno je ozbiljnu karijeru sa svim neophodnim estradnim pratećim elementima svoditi na samo jednu pesmu, posebno što je snimila i mnogo bolje koje su ujedno ozbiljni hitovi.

- Delom „Zora je svanula“ Neda Ukraden se upisala na listu estradnih književnica. Neće biti osuđena jer su joj put prokrčile mnoge koleginice. S obzirom na Nedino formalno obrazovanje, ne sumnjam da je delo pismeno. Lavica u horoskopu i egocentrik poput nje ne bi dozvolio da u etar izađe nešto što nije savršeno po utvrđenim standardima.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Radoznao kao mlad majmun

Instagram

 

- Ovo je još jedna u nizu kolumni za koju strasno očekujem da bude demantovana. Do sada nijedna nije, na moju žalost. Ponavljam, pročitaću knjigu Nede Ukraden jer sam radoznao kao mlad majmun.

P. S. Jedina estradna knjiga koju uzaludno čekam jer neće biti objavljena jeste ona koju bi napisala Snežana Savić. Šaljem vam tri poljupca.

BOŽE, LUDA ŽENA! Jovana Jeremić ostavila javnost bez teksta, ušetala na Pink u tanga helankama

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading