MILIZAM  Odbrana Rade Manojlović
Dejan Milićević

„Bože mili! Čuda velikoga! Kad se ćaše po virtuelnoj Srbiji, po Srbiji internet da prevrne i da Tviter postane sudija“. Ovako bi u mojoj mašti izgledao početak digitalne epske pesme s naslovom „Početak bune protiv folk pevačice“. Inspiraciju sam dobio prateći maltretiranje koje je Radmila Rada Manojlović u prethodnim danima trpela uglavnom od pripadnica lepšeg pola koje koriste Tviter.

Ko bi rekao da će Rada objaviti fotografiju manekenke i glumice Hanter Šafer koja se na žurki magazina „Veniti fer“, održanoj nakon dodele Oskara, pojavila u ekscentričnoj kreaciji, noseći samo belo pero preko grudi i dugačku belu suknju? Verovatno niko, ali...

Ne znajući da je u pitanju transrodna osoba Manojlovićeva je prokomentarisala da bi u toj kreaciji modni stručnjaci nju nazvali osobom bez stila i ukusa, a zauzvrat je dobila etiketu homofobne i transfobne pevaljke koja je usput ružna, nosata, glupa i matora za minjake koje nosi jer su joj noge pune celulita. Objašnjavali su joj da je njeno vreme prošlo, da predugo nije snimila novu pesmu, da nije relevantna, a bilo je i onih koji su pozivali na njen linč. Da zlo bude veće, Četerežanku su uglavnom napale dame i častile je svim onim epitetima protiv kojih se savremene žene bore.

Sa 25.000 pratilaca koje je sakupila tokom dve godine koliko je član Tvitera Rada spada u red praćenijih ličnosti sa šou-biznis scene. Tačno je da je u proteklom periodu bila jedna od glavnih jahačica raznih teorija zavere, ali to nije razlog da zbog komentarisanja nečije modne kombinacije završi razbacana po Tviteru kao đubre po dvorištu.

Sve i da je znala, a ja Radi apsolutno verujem da nije, da je Hanter transrodna, to što je komentarisala njen modni izraz nikako ne može da bude odlika homofoba. Tačka. Takođe, nedostatak stila i ukusa ne znači da bilo ko od nas ne može da komentariše tuđe prisustvo istih. O ukusima treba raspravljati, posebno kada su neukusi. Sa celulitom ili bez njega, Rada ima fenomenalne noge i sve njene suknje bi trebalo da budu do pupka. Takođe tačka. Pošta Rada nema problem sa tim da je sa sela, ne razumem zašto je to problem onima koje su je napadale? Zašto njima smeta nos koji njoj ne smeta? Zašto kritikuju njenu muzičku karijeru kada Rada kao pevačica traje?

Svojim komentarom Rada je samo skrenula pažnju na dvostruke aršine i činjenicu da se politička nekorektnost primećuje samo onda kada je uperena prema onome ko se šatro bori protiv nje. U redu je vređati na osnovu fizičkog izgleda sve dok isto tako nije uvređen onaj koji tako vređa. Svojim odgovorima na Tviteru Rada je dokazala da nije glupa, možda naivna i previše iskrena.

Damama sa pomenute mreže savetujem da se manu Rade, a Radi da nabavi spornu perušku i zakači na mesto zbog kog će perje da poleti. Do tada slušajte njenu najbolju pesmu „Pola dva“. Rado, ceni te Mili.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading