MILIZAM Turbo-folk pismo gradonačelniku Pule
Foto: Dejan Milićević

Zamislite, sačuvao sam jednu flašu od celog paketa malvazije koji sam prošlog leta doneo iz obožavanog Rovinja. Nije postojala bolja prilika da je otvorim, do ove turbo-folk sage između jednog šou-biznis filozofa i gradonačelnika koji ne voli srpske zvezde!

Pijem tako, slušam Radojku Šverko i pesmu „Kud plovi ovaj brod“, ona je iz Pazina, a to je u Istri. Muzika me vraća u leto 2022. godine i moja dva letovanja, znate li gde? U Istri, gradonačelniče Pule, inače grad za koji znam od rođenja, zamislite, tamo mi je otac bio mornar. Glas hrvatske dive Šverko me vraća na plaže Rovinja, Briona, Rijeke, Opatije i Lovrana. Ne ispravljate me, znam granicu između Kvarnera i Istre! I dok se Radojka pita gde plovi brod, ja se pitam kako vas nije sramota?

Zabranili ste održavanje koncerta Duška Kuliša kome su gosti trebalo da budu Ana Bekuta, Zorana Mićanović i Dragan Kojić Keba. Kao obrazloženje naveli ste da Pula i Istra nisu rezervisani za izvođenje turbo-folk muzike na javnim mestima. Kao prvo, igrate se estradnog boga i muzičkog urednika, a evidentno je da ne znate šta je turbo-folk. Jer, ako su za vas oni turbo-folk, pretpostavljam da vam je vaša Lidija Bačić Lile operska diva?! Video sam vašu fotografiju u medijima, delujete kao boem. Nasmejani ste, imate stomačić, lepu garderobu, nakit... Estetski ste od te fele! Desnu ruku stavljam u vatru da privatno sečete vene, i to vertikalno da ne mogu da se ušiju, na pesme: „Imao sam“, „Bre gidi džanum“, „Bez tebe je gorko vino“, „Suzo moja, Suzana“, „Zlatiborske zore“, „Veseljak“, „Kralj ponoći“... Muzički neuki gospodine Zoričiću, ove pesme nisu turbo-folk, ovo su megahitovi i pesme koje imaju dušu. Još više ih vole vaši Puljani i Istrijani, a vi ste im uskratili zadovoljstvo da ih slušaju. Zašto? Zato što na javnom mestu treba da nastupaju izvođači iz Srbije. To je jasno i čisto kao Jadransko more!

Da vam šapnem nešto kad već vodite brigu o muzičkom neukusu na javnim mestima. Na plažama gradova koje sam naveo sluša se srpska muzika i to ova najnovija. Treštali su letos Cobi, Teodora, Milica Pavlović, Prija, da čovek ne poveruje. E, sada vas ja pitam da li ti gradovi nisu u Istri ili plaža nije javno mesto.

Budite dobri pa mi odgovorite, jer sam radoznao kao mlad majmun. Želim da znam pre nego što i ovo leto dođem u Istru. Pošto sam dobar novinar i loš čovek, pozivam vas na koncert Jelene Rozge koji će se u Beogradu, prestonici regionalnog šou-biznisa, održati 7. travnja, da vidite kako se mi odnosimo prema vašim izvođačima, a nije da nam fale, kao vama naši!

Do tada, vašim stavovima šaljem dva muzička pozdrava. Prvi neka bude „sikter, sikter, baj, baj“, a drugi „umri muški na moj znak“. Srdačan pozdrav od „turbo-folk“ šou-biznis filozofa.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading