KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Prvih sedam dana 2023.
Dejan Milićević

Nova godina je došla. Nije ispalila. Počela je tako što se odmah nakon ponoći potopio poznati prestonički splav. Region je brujao o nacrtanim sisama na haljini Lepe Brene, a preminuo je poznati pevač narodne muzike Zoran Kalezić. Komentarisao se i novogodišnji šou-program transrodne pevačice i prostitutke Elektre Elit, a potkačen sam i ja jer sam za njega pisao scenario. Očima moralnih viđen sam kao nemoralni promoter „dame sumnjivog morala“. Morao sam, i to sa zadovoljstvom, da se pojavim kod nje u šou-programu i ne izvinjavam se zbog toga.

Uprkos svemu što sam naveo, u prvoj kolumni ove 2023. godine rešio sam da hvalim. Ako šou-biznis simbolično tone, ne moram i ja zajedno sa njim. Umem da plivam, a virovima estradne prosečnosti koji vuku na dno odoleva i junakinja današnjeg teksta.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Prvih sedam dana 2023.

Dejan Milićević

 

Posle nešto više od četiri godine diskografske i godinu dana medijske pauze muzička diva Ana Bekuta drugog dana januara u emisiji „Zvezde Granda“ premijerno je otpevala novu pesmu „Kasno da se kajem“. Malo umetničko remek-delo komponovao je Amir Kazić, nekada popularni pevač pop muzike poznat kao Leo, stihove je napisala Alka Vuica, a aranžman Franjo Valentić.

Bez pompe, velikih najava i obećanja Ana je samo izašla u crnoj toaleti koju je kreirao Igor Todorović i otpevala pesmu koja je brzinom svetlosti počela da se šeruje na društvenim mrežama. Široka i raskošna balada, originalnog aranžmana koji čine violine i tamburice, peva o velikoj ljubavi koja nikada nije niti će prestati i kao zaključak donosi konstataciju da nema mesta kajanju ukoliko se voli svim srcem, dušom i telom. Anina besprekorna interpretacija uz širok osmeh dok peva numeri daje setnu notu koja onog koji sluša zaista navodi na razmišljanje da li je voleo i koliko je voljen.

Ana Bekuta

Promo

 

Ono što je posebno interesantno je činjenica da Bekuta ovom pesmom najavljuje novu etapu u svojoj karijeri. Pesma se ne može žanrovski odrediti, već se stiče utisak da Ana peva samo svoj žanr koji nije ni pop, ni folk, koji ne trpi smeštanje u bilo kakav ram ili muzički okvir.

Dok odlaskom Marine Tucaković, koja je bila jedan od vodećih autora i u karijeri Bekute, estrada zapada u ozbiljan problem, Ana je poverenje dala Alki Vuici i nimalo nije pogrešila. Ovo nije jedina pesma koju je za Anu uradio dvojac iz Hrvatske, a pored njih na novom albumu rade i autori iz Srbije.

Nema sumnje da nas je Bekuta ovom saradnjom podsetila na Vuicu, inače sjajnu autorku koja će, siguran sam, posle ove saradnje na velika vrata ući na srpsko muzičko tržište.

Pesma „Kasno da je kajem“ je dokaz da samo lepe i dobre pevačice pevaju lepe i dobre pesme. Činjenica što se setila Alke i Lea je dokaz da u šou-biznisu ne možete biti jedini, ali je jako važno da budete prvi.  

 

  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading