Finalna trka za Liverpul
Dejan Milićević

Festival ove godine, kao i uvek, potresaju skandali, zadovoljni i nezadovoljni fanovi, ali i činjenica da u nedostatku onoga što bismo možda želeli, primorani smo da pratimo i biramo između onoga što nam se nudi.

Ulazak grupe „Frajle“ u finale zaista predstavlja čudo na koje niko nema pravi, a samim tim ni tačan odgovor pa ću umesto još jednog znaka pitanja ovde samo staviti tačku. Nadrealno je i neprijatno.

Dopada mi se što ove godine među 16 finalista ima najviše dosad neviđenih izvođača koji su ponudili novi zvuk i estetiku. Ko god da pobedi i ode u Liverpul, mi Srbi nećemo biti zadovoljni. Finale će svakako biti odlično i napeto, jer svi sem „Frajli“, iskreno se nadam, imaju jednake šanse. Očekujem da korisnici društvenih mreža izlobiraju i svog favorita dovedu do trona. Ukus publike se u digitalnom dobu jedino vidi na internetu. Očekujem mnogo skandala i afera, posebno kada saznamo imena članova žirija i njihovo glasanje. Ne očekujem pomamu kao prošle godine, jer nemoguće je postići i ponoviti onu euforiju i nivo iznenađenja i oduševljenja. Ove godine jednostavno niko nije toliko jak i poseban kao Konstrakta.

Izvinjavam se zbog šale koju sam na Tviteru u noći drugog polufinala napisao za Džipsija. Hvala onima koji su me opomenuli. Obrisao sam tvit, jer rasista nisam, ali bilo je onih koji su smatrali da sam preterao, a to mi nije bila namera. Ko radi taj i greši, a kome se jezik vuče po podu kao meni taj mora jednom godišnje da se o njega i saplete.

Za kraj moji favoriti su: Zejna, Princ od Vranje i Baloš. Odlična pesma „Od jastuka do jastuka“ bi trebalo da postane radijski hit.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading