KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Čudak ludog vremena
Dejan Milićević

Siguran sam da je apsolutno svako ko je upoznao Milana Radulovića Laću i s njim proveo bar nekoliko sati osećao da ga dobro poznaje, da su drugari i prijatelji. Takav je bio. Širokogrud, srdačan, vaspitan, nasmejan, s veselim očima kroz koje je probijala i seta. Inteligentan, duhovit, pametan, obrazovan, talentovan i pun interesovanja. Da, i takav je bio.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Čudak ludog vremena

Alo

 

Imao je mnogo ideja, planova, želja i htenja, ali bio je lenj. Leteo je između ambicije i apsolutne nezainteresovanosti za posao u kom je bio uspešan. Lebdeo je između entuzijazma i situacije u kojoj je dizao ruke od svega i prepuštao se trenutku. Bio je noćna ptica, reči su bile njegove igračke, a savršeno je pisao čak i obične SMS-ove. Poruke su uvek imale jasan i izražen stil, bile su pravilno napisane, a koristio je i dijakritičke znakove. Voleo je ćirilicu. Opisao bih ga kao čudaka jednog ludog vremena koje mu nije prijalo i kom nije pripadao. Voleo je da putuje, uprkos tome, nije trebalo da ode na onaj put s kog se niko nije vratio. Upisao se kao još jedan junak na stranicu tragičnih događaja porodice Tucaković-Radulović.

Laća i ja nismo bili bliski. Ne usuđujem se da napišem da smo bili prijatelji, ali... Poznavali smo se tačno poslednjih godinu dana njegovog života. Za to vreme videli smo samo dva puta. Kada smo se upoznali i kada smo radili intervju, za koji se ispostavilo da je bio poslednji u njegovom životu. Nije voleo da se slika, nije voleo kamere, zato je njegov dolazak u moju emisiju bio ozbiljan poduhvat. Došao je jer je za Alo! novine pisao feljton „Klinika“. Morao je da mi bude gost. Oba puta smo pili rakiju. Oba puta smo razgovarili o jednoj stvari koja nas je povezivala, a sa kojom on nije mogao da se izbori. U međuvremenu smo se dopisivali. Bio je noćna ptica. Kako nije voleo da se slika nije imao Instagram, ali je zato obožavao Twitter na kom je bio briljantan, ali i skandalozan. Javno je vodio svoje intimne ratove, kajao se nekada zbog napada, a nekada zbog loše odbrane. O tome je voleo da me obavesti. Slao mi je skrinšotove rasprava, komentarisali smo ih, razmenjivali mišljenja i polemisali o budućim strategijama. Nagovarao sam ga da piše prozu. Knjigu. Uvek mi je obećavao da hoće, da smišlja koncept, da je počeo sa realizacijom. Voleo je da komentariše dnevna dešavanja u srpskom šou-biznisu. Smejali smo se dok smo pljuvali udalj pojave koje su nam privlačile pažnju. Pisao mi je noć pred put u Izrael i rekao da se vraća 19. decembra. Hteli smo da snimimo video u

kome bismo nas dvojica komentarisali Marinine tekstove sa erotskim i „porno“ porukama. Zabavljala nas je ta ideja.

Laća je bio moj drugar i mnogo mi je žao što ga više nikada neću videti.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading