Otvoreno pismo srpskoj estradi II
Foto: Promo/Dejan Milićević

Kolumna, naravno na levoj strani duple i glavne stranice u novinama.

Prva, uvodna i pozdravna kolumna bila je pod naslovom „Otvoreno pismo srpskoj estradi“. Od tada do ove subote napisao sam 256 kolumni, od kojih četiri nisu objavljene. Tri sam cenzurisao ja, a samo jednu uredništvo. Kolumna na početku nije bila naročito duga, vremenom je postajala sve duža što sam doživljavao kao kompliment urednika koji mi je davao prostor da pljujem udalj. U objavljenim kolumnama sam o svima napisao ono što iskreno mislim, a za to nikada nisam dobio tužbu. Kolumna me je dovela do statusa najvećeg mrzitelja srpske estrade, ali i šou-biznis filozofa bez premca. O nekima o kojima sam pisao promenio sam mišljenje, ali ne i stav da budem iskren i bez dlake na jeziku. Izvinjavao sam se kada sam grešio. Ruku na srce, samo jednom! Nikada me niko nije demantovao, pa nikada nisam u živom prenosu pojeo kolumnu koju sam napisao, a često sam to obećavao.

Zbog kolumne u kojoj su se našli, mnogi mi se ne javljaju kada me sretnu i ne razgovaraju sa mnom. Njihov problem.

Danas zatvaram izuzetno važan krug u mojoj 20 godina dugoj novinarskoj karijeri. Zahvaljujem se uredništvu Alo! novina koje je imalo sluha za moj stil pisanja i poštovalo moj stav, čak i kada se sa mnom nisu slagali. Suština kolumne i institucije kolumniste. Hvala svima koji ste čitali, komentarisali i kritikovali. Zahvuljem se svim fanovima velikih zvezda i rijaliti igrača koji su mi pisali preteće i uvredljive poruke. Hvala što pratite moj rad! Zahvaljujem se junacima javnog života Srbije na beskrajnoj inspiraciji. Hvala zvezdama koje su me vremenom zavolele, a još više hvala onima koje me ne vole, pa su tu emociju samo pojačavali. Ništa bez vas. Beskrajno hvala svim pi-ar menažerima koju su intervenisali da se kolumna, neki moj tekst, a nekad i tvit povuče, skine i izbriše. Sadržaj je možda i nestao, ali ja nisam, što je, shvatili su vremenom, mnogo gore.

Posebno hvala Dejanu Milićeviću koji je punih pet godina bio kreator vizuelnog identiteta ove kolumne i fotografijama je učinio savršenom.

Čitaćemo se, ne znam gde i kada, ali šou-biznis radnicima želim da kažem da će me i dalje moliti da o njima pišem, dok će u isto vreme boga moliti da ne pišem. Nikome se ne izvinjavam ni zbog jedne reči koju sam o njemu ili njoj napisao. Ponosno stojim ispred svih svojih kolumni, jer nijedna nije naručena, iznuđena ili ne daj bože plaćena. Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom, jer ja ne pišem istinu, ja pišem iskreno. Do nekog novog projekta i medija, vaš Mili.

NE ŽELI DA IMA NIŠTA SA RIJALITI UČESNICOM Teodora dobila upozorenje od košarkaša, rečeno joj da se ne igra sa tim

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading