Hrvatska
Foto: Alo/Printscreen

Pomorska nesreća dogodila se u sredu uveče oko 20 sati kada je Stanica pomorske policije Split od Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) dobila informaciju o nasukavanju broda u uvali Dražica na području Vinišća.

U policiji kažu da su raspolagali informacijom da je nakon udara broda u kopno došlo do prodora vode u brod pa se pomorska policija službenim plovilom uputila u uvalu Dražica kako bi pomogli osobama koje su se u trenutku nasukavanja nalazile na brodu.

"Dolaskom na mesto događaja policijski službenici su utvrdili da je brod u celosti potonuo, a na obali, tačnije na steni u mraku, nalazile su se dve osobe. Službenim plovilom su uspeli da se na siguran način približe obali nakon čega su ukrcali dvojicu muškaraca koje su zbrinuli, utoplili i ponudili im lekarsku pomoć", rečeno je u policiji.

Brodolomci su ubrzo policijskim brodom prebačeni u Trogir gde su ih sačekala kola Hitne medicinske pomoći, ali srećom nisu bili povređeni. O brodolomu je obaveštena lučka kapetanija koja će izvršiti uviđaj.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading