Moskva
Foto: Printscreen/Printscreen

Američka ambasada u Rusiji upozorila je da "ekstremisti" imaju neposredne planove za napad na Moskvu, nekoliko sati nakon što su ruske bezbednosne službe saopštile da su osujetile planiranu pucnjavu na sinagogu od strane ćelije avganistanskog ogranka Islamske države.

Ambasada, koja je više puta pozivala sve američke građane da odmah napuste Rusiju, nije dala više detalja o prirodi pretnje, ali je rekla da bi ljudi trebalo da izbegavaju koncerte i gužve i da budu svesni svog okruženja.

 

 

"Ambasada prati izveštaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati“, navodi ambasada na svojoj veb stranici.

Ambasada Velike Britanije je takođe obavestila svoje državlljane o situaciji, dodajući: "SAD kažu da 'prate izveštaje da ekstremisti imaju neposredne planove da ciljaju velika okupljanja u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD treba savetovati da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48. sati.' Savetujemo britanskim državljanima da ne putuju u Rusiju."

Upozorenje je izdato nekoliko sati nakon što je ruska Federalna služba bezbednosti saopštila da je sprečila napad na sinagogu u Moskvi od strane ćelije militantne sunitske muslimanske grupe Islamska država.

Nije jasno da li su ove dve izjave povezane.

Rat u Ukrajini izazvao je najdublju krizu u odnosima Rusije sa Zapadom od Kubanske raketne krize 1962.

Kremlj optužuje SAD da se bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading