NA UDARU DRONOVA"MOSKOVSKO DEDINJE" Ovde kuću ima Putin, a tu je živela i Mira Marković
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Aleksandar Hištajn, istaknuti član ruskog parlamenta iz vladajućeg bloka Jedinstvene Rusije, rekao je da su tri drona oborena iznad tri predgrađa Rubljovka, od kojih se jedno nalazi na samo 10 minuta vožnje od Putinove rezidencije u Novo-Ogarjevu. 

rusko dedinje

Printscreen

 

Rubljovka sadrži niz zatvorenih zajednica u šumama zapadno od Moskve i nekada se hvalila najvišim cenama nekretnina na svetu. Pored Putina, bivši predsednik Dmitrij Medvedev i sadašnji premijer Mihail Mišustin navodno poseduju kuće u Rubljovki.

Kada bogati Rusi iz drugih krajeva zemlje, poput onih iz Sibira, sa novcem stečenim trgovinom dijamantima i naftom, odluče da kupe nekretnine u okolini prestonice, tada dolaze u Rubljovku.

Putin je rekao da je napad bio usmeren na "civilne mete" sa ciljem da se uplaše Rusi.

- To je kao "Šanel". Za njih ništa drugo ne dolazi u obzir - rekao je Leonid Nikicki, direktor Sotbijeve agencije za nekretnine u Moskvi.

Ovde shvatite da bogati Rusi najviše cene: privatnost i bezbednost. Retko koju vilu možete da vidite, jer su okružene visokim zidovima i sigurnosnim kamerama. Pored basnoslovno skupih vila, sakrivenih iza raskošnih krošnji i zidova, Rubljovka ima i brojne luksuzne restorane i tržne centre.

U luksuznom naselju Rubljovka živela je i nekadašnja supruga jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, Mira Marković. Iako se o njenom životu po izlasku iz Srbije znalo malo, poznato je da je boravila u stanu u elitnom delu Moskve.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading