putin
Foto: Shutterstock

- Na osnovu rezultata prošle godine, ruski BDP je, porastao za 3,6 odsto, a statistika iz prvih meseci ove godine pokazuje i dalje dobre stope - kazao je Putin.

On je pojasnio da je u januaru 2024. rast bio 4,6 odsto na godišnjem nivou, a u februaru 7,7 odsto.

- Pozitivni trendovi u privredi jačaju, uprkos izazovima bez presedana - naglasio je ruski predsednik.

Putin je istakao da je ruska ekonomija postigla dobru, snažnu dinamiku, a to je primetno i na tržištu rada.

Ruski predsednik je dodao da postoje sve mogućnosti, uključujući i finansijske, da se primeni novi ekonomski model.

- Radi se o širokom frontalnom razvoju privrede i društvene sfere u Rusiji, stvaranju praktično novih sektora i pravaca u industriji, sektoru usluga... Najvažnije je da postoje sve mogućnosti za sprovođenje tih i drugih inicijativa, za uspostavljanje novog modela ekonomskog rasta, uključujući solidne državne resurse i potencijal domaćeg biznisa - ukazao je Putin.

Prema njegovim rečima, Rusija će nastaviti da podržava biznise kako bi se pokrenuli perspektivni projekti, povećala kapitalna ulaganja, otvorila nova radna mesta, kako bi delovali u poslovnim interesima i radili na poboljšanju blagostanja građana i ruskih porodica.

Kako je dodao, ruske vlasti rade na podešavanju poreskog sistema i pripremaju predloge.

- Vlada, zajedno sa privrednim javnim udruženjima, federalnim subjektima i parlamentom radi na tom važnom pitanju, razgovara o parametrima promena i priprema odgovarajuće predloge - naveo je on, govoreći o dodatnom prilagođavanju poreskog sistema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading