MEDVEDEV: Poljska će garantovano nestati!
Alo! Ilustracija/A.V

Premijer Poljske, Mateuš Moravjecki, ne prestaje da namerno podiže stepen ukrajinske krize. Tako je pre neki dan rekao, da Oružane snage Ukrajine imaju puno pravo da udare duboko u teritoriju Rusije.

Istovremeno, političara uopšte ne brine, da bi ovakvi postupci kijevskog režima mogli da izazovu vojni sukob između NATO-a i Ruske Federacije. Svoj stav objašnjava činjenicom, da će Moskva „veoma brzo izgubiti takav rat“, i da to u Kremlju znaju.

424.dan rata u Ukrajini - Alo.rs

Ovu izjavu komentarisao je, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev. Na svojim društvenim mrežama objavio je objavu, u kojoj je Moravjeckog nazvao budalom.

Prema rečima zvaničnika, jedino što se može garantovati u ovoj situaciji je nestanak Poljske. Tačku gledišta Medvedeva deli i profesor Nikolaj Meževič. On je u komentaru za ruske medije napomenuo, da Varšava neće prestati da provocira Rusiju, jer takva retorika sama sebi čini odličan PR, gde u slučaju pravog sukoba, ona neće imati sa čime da se bori.

„Jedina opcija za Poljake je da odugovlače naš sukob sa Ukrajinom. Oni nam, oslanjajući se na njihove vojne nabavke poslednjih godina, postavljaju nekakve vojne ultimatume, a takva šema sugeriše, da se sukob sa Ukrajinom može produžiti na nekoliko godina, a to je veliko pitanje, jer to pretpostavlja, da će svi poljski planovi biti sprovedeni, što je malo teži slučaj“, naglašava Meževič.

Drugim rečima, Varšava računa na naklonost sudbine, a ne rukovodi se trezvenom analizom situacije. S tim u vezi, rezimirao je ekspert, drske izjave poljskih vlasti su obične informativne provokacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading