LEŠ MAJKE 13 GODINA DRŽAO U STANU Telo iskopao i mumificirao, stavio ga na krevet ispred televizora
Foto: Printscreen/Printscreen

Sedamdesetšestogodišnji Marijan L. iskopao je grob svoje majke u malom mestu Radlin, na jugozapadu Poljske, odneo njeno telo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred televizora. Više od decenije, Marijan je navodno sedeo i razgovarao sa mumificiranim lešom svoje majke i čak pokušavao da je nahrani dok su zajedno gledali TV.

Meštani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo, opisujući ga kao usamljenika koji izbegava kontakt sa ljudima. Zvali su ga čak i "vampir" jer mu mnogi nisu znali ime.

Mumificirani leš njegove majke konačno je pronađen nakon što je zet 76-godišnjaka odlučio da ga poseti u njegovoj kući. On je primetio Marijana kako luta ispred kuće i odlučio da pozove Hitnu pomoć koja je pronašla mumificirani leš na hrpi novina iz 2009. godine.

Pre nego što je Marijan odveden iz kuće, rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom, prenosi Fakt. Portparolka policije rekla je da je prijava o lešu primljena, kao i da su policajci na licu mesta pronašli jeziv prizor.

- Prema sadržaju DNK, mumificirani leš je telo Jadvige L. koja je umrla u januaru 2010. godine, osnosno majke Marijana L. Utvrđeno je da grob Jadvige L, gde je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan - rekla je Joana Smorcevska iz Okružnog tužilaštva.

Smatra se da je Marijan koji živi samo 300 metara od groblja možda odvezao leš kući na svom biciklu. Kako navodi policija, Marijan je verovatno koristio neke hemikalije jer je leš ostao u savršenom stanju, a u kući je bio primetan miris naftalina.

Komšije dodaju da je mesto u kom Marijan živi malo, te je čudno što ga nikada nisu viđali.

- Uveče bi izlazio, seo na bicikl i otišao negde. I tako mi izgleda ceo život. Moj muž je odavde, rekao je da su ga se plašili kada su bili deca. Kada je bilo kasno i kada bi videli da izlazi i vozi taj bicikl, oni bi pobegli i sakrili se - priča jedna komšinica.

Drugi su u šoku zbog jezive scene u komšiluku i ne veruju da se to desilo baš u blizini njihovih kuća.

- Nigde nije radio, šetao je po kontejnerima, skupljao bačene stvari - pričaju u komšiluku.

Komentari (0)

Loading