RAZGOVOR TRAJAO ČETIRI I PO SATA Okončan sastanak Putina i Đinpinga u Kremlju
Foto: EPA/EFE/SERGEI KARPUHIN

Jedna od tema razgovora dvojice državnika bio je kineski mirovni plan za Ukrajinu.

Putin je tokom susreta istakao da zna da Kina polazi od principa pravde i poštovanja osnovnih odredbi međunarodnog prava.

- Uvek smo otvoreni za pregovarački proces i svakako ćemo razgovarati o svim ovim pitanjima, uključujući i vaše inicijative, koje bezuslovno poštujemo - naglasio je Putin, prenosi Tas.

Prema rečima ruskog lidera odnosi Moskve i Pekinga doprinose jačanju multipolarnog sveta.

Putin uvek ima pri ruci ruski sladoled za svog gosta, kineskog predsednika Si Đinpinga, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Svakako. Sladoled je uvek spreman. Si ga voli - odgovorio je Peskov na pitanje novinara da li ce se kineski lider u Moskvi počastiti ruskim sladoledom, prenosi TASS.

Govoreći o meniju za predstojeću državnu večeru, koja će biti održana sutra uveče u Palati Faceta, portparol Kremlja je obećao "tradicionalnu rusku kuhinju" i dodao da je spreman i poseban kulturni program, ne ulazeći u detalje.

Pre nekoliko godina, na Istočnom ekonomskom forumu, kineski biznismeni su Putinu rekli da je ruski sladoled pravi hit u njihovoj zemlji, a prilikom naredne posete Pekingu 2016. godine, Putin je Siju doneo sladoled na poklon.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading