ŽIVOT U BEOGRADU ZAMENIO POVRATKOM NA DEDOVINU Filip je imao ideju bez konkurencije, napravio je biznis za koji se ispostavilo da je pun pogodak
Rina

Tamo gde su nekada pasla stada, na visini od 1.150 metara nadmorske visine, ali je opustelo zbog odseljavanja potomaka meštana, niklo je u Srbiji jedinstveno turističko šatorsko naselje koje je osmislio i realizovao diplomirani ekonomista Filip Matović.

Odrastao je, kako priča, kod očevih roditelja na jednoj drugoj planini, na Rajcu, ali je kao dečak zavoleo brda iznad Zlatarskog jezera, gde je kasnije često tokom srednje škole i studija odlazio sa društvom.

- Svi su oni pričali da Ojkovica ima neku posebnu energiju, što je bilo i presudno za moju odluku da baš ovde zaplovim u vode turizma. Kamp parcele za šatore raspoređene su u tri reda na 50 ari, na blagoj padini ka jezeru, kako šatori jedan drugom ne bi zaklanjali pogled. Nisam želeo gungulu i žurku, već sam napravio mesto za odmor – priča Filip.

Da trajno namerava da život u gradu, s obzirom da je u prestonici proveo osam godina studija i rada, zameni životom u ovom prirodnom raju, Filip potvrđuje novim investicijama – renovira zidanu jednospratnicu u kojoj mu je pradeda Jeremija živeo, a namerava da sredi i obližnju zapuštenu brvnaru.

- U ovoj brvnari koju imamo od pamtiveka, rodio se moj deda Milenko, majčin otac, kao i njegovih sedmoro braće i sestara. U školi u Ojkovici koja je odavno zatvorena, deda je završio osmoletku, pa je od srednje nastavio školovanje u Beogradu i kasnije se zbog posla skućio u Prislonici kod Čačka. Igrom sudbine sada sam se ja vratio tamo gde je on rođen, s namerom da oživim zapustelo imanje – poručuje Matović, koji je u projekat već uložio blizu dva miliona dinara ušteđevine i kredita, ali na tome ne namerava da stane.

Matović, inače, nije jedini koji je iz grada došao u Ojkovicu, sa namerom da oživi poprilično opusteli zavičaj.

Pre njega, kako kaže, to su učinili supružnici Dunja (34) i Vladimir (34) Ristanović, koji za ovo selo nisu rodbinski vezani, a potom i njihovi prijatelji Predrag (66) i Snežana (56) Đurić, koji su prethodno živeli u SAD.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading