MOMIROVIĆ:  PUTEVI DOVODE INVESTITORE Valjevo najbolji primer kada govorimo da ponovo izgrađujemo našu državu
Alo

I u zimskim uslovima, radovi se ne zaustavljaju, a ministar Momirović je naglasio da je ovo veoma važan projekat za Valjevo i Lajkovac, jer stvara uslove za dolazak stranih investitora.

NAJVEĆI USPEH SRBIJE Vučić na drugi dan Božića objavio: Više posla, veće plate i veće penzije!

- Planiramo ove godine da otvorimo hiljade novih radnih mesta, od toga će samo jedna fabrika Hansgroje otvoriti oko petsto mesta do kraja godine i svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta. Moram da se zahvalim kineskim partnerima, kompaniji „Šangdong“, koja je praktično predfinansirala radove u prethodnih godinu i po dana. To je veoma velika pomoć i veoma velika podrška i ovaj projekat je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki i to je ono o čemu pričamo kada govorimo da ponovo gradimo i izgrađujemo našu državu - rekao je ministar Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković, kao i predstavnici kineske kompanije „Čajna Šandong internešenel“.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potvrdio je da je najveća vrednost ovog projekta to što je Valjevo postalo interesantno novim investitorima, a dokaz su dva ugovora potpisana sa dva nova nemačka investitora, od kojih je jedan već započeo izgradnju fabrike.

"OGROMNA SREDSTVA ZA TUTIN" Vučić: To su nesrazmerno velika ulaganja, kada se uzme u obzir veličina mesta i broj stanovnika!

- To znači nova radna mesta, ne samo za Valjevo, već za čitav kolubarski okrug - rekao je Gojković.

Deonica Iverak - Lajkovac dužine 18,3 km sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki“ (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading