NOVA POMOĆ DRŽAVE Možete dobiti i 2.000 evra!
Tanjug

Bespovratna sredstava, koja iznose maksimalno 50 odsto vrednosti investicije, daju se za solarne panele kapaciteta do šest kilovata. Procena je da građani na poklon mogu da dobiju i do 2.000 evra.

Naime, nakon što je započet projekat zamene stolarije u srpskim domaćinstvima, za šta jednu polovinu sredstava izdvajaju građani, a drugu polovinu država i jedinice lokalne samouprave, slično će se postupiti i kada su u pitanju solarni paneli.

TRAGIČNA SUDBINA DECE PREMINULOG RATNOG INVALIDA POTRESLA SRBIJU Drugovi mladića koji je skočio sa trećeg sprata zbog teškog života odlučili da mu renoviraju kuću! - Alo.rs

- Ministarstvo rudarstva i energetike trenutno sprovodi dva javna poziva za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, koje su predložili gradovi i opštine. Prvi se odnosi na mere energetske sanacije na omotaču objekta i grejanju objekta, a drugi na ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama - navode u Ministarstvu rudarstva i energetike.

Za sada je raspisan poziv za opštine i gradove, oni sada raspisuju pozive za firme koje će raditi ugradnju panela, a kada to bude gotovo, građani će moći da počnu da se prijavljuju za ovu vrstu pomoći. Sufinansiraće se nabavka i ugradnja solarnih panela, pratećih nosača panela, neophodne instalacije za proizvodnju električne energije, izrada neophodne tehničke dokumentacije i izveštaja izvođača radova o ugradnji solarnih panela.

Početna plata 60.000 dinara: Posla ima, ali nema ko da radi, uslovi odlični - Alo.rs

Podsetimo, kako je nedavno poručila ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, obično se ugrađuju solarni paneli od pet kilovata, koji proizvode 430 kilovat-časova. Navela je i da takav panel košta između 3.500 i 4.000 evra, a u proseku traje 25 godina.

Komentari (0)

Loading