Uspešna mlada teniserka na prijemu kod gradonačelnika Bakića
Strahinja Babović

Desetogodišnja Mila Polovina je na poslednja dva turnira, održana u Sremskoj Mitrovici i Sivcu, osvojila zlatna odličja. Mila gotovo na svim klupskim takmičenjima beleži zapažene rezultate, a kako u Tenis klubu Spartak nema dovoljno takmičarki njenog uzrasta ova subotička nada belog sporta često pobeđuje i dečake.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon prijema, rekao da su ovogodišnji rezultati koje u tenisu postiže Mila Polovina, a naročito poslednja dva u Sremskoj Mitrovici i Sivcu gde je osvojila prva mesta, bili povod za njihov današnji susret.

- Mila je sa skroz odličnim uspehom završila treći razred Osnovne škole ’Kizur Ištvan’ i pored sjanih rezultata u školi ostvaruje i blistave rezultate u tenisu. Uz talenat i rezultate koje pokazuje do sada, možemo slobodno reći da će to biti buduća zvezda, kako TK Spartak tako i naše lepe Srbije. Uzor u tenisu joj je Novak Đoković i ona jednog dana želi da postigne takve rezultate, što joj i ja od srca priželjkujem. Čestitam joj na dosadašnjim postignutim rezultatima uz želju da tako nastavi i u budućnosti i da svojim uspesima istovremeno promoviše i grad Suboticu - kazao je gradonačelnik Bakić.

Mlada nada subotičkog tenisa nije krila radost što je za nju upriličen prijem kod gradonačelnika.

- Bila sam oduševljena kada sam u petak saznala da ću imati prijem kod gradonačelnika. Pošto sam imala turnir dan kasnije, u subotu, rekla sam sebi da moram da osvojim još jedan pehar da bih ga donela gradonačelniku, koga sam do sada samo gledala na televiziji - iskrena je Mila Polovina.

Strahinja Babović

 

Veselin Rakočević je objasnio da se Mila takmiči u konkurenciji do deset godina i da igra uglavnom turnire u regionu.

- Konkurencija je jaka, jer dolaze sve najbolje devojčice iz Srbije. Princip takmičenja je da se igra po grupama, imaju najmanje dva do tri meča u grupama, onda počinje glavni deo turnira gde, da bi se osvojilo prvo mesto, treba da se dobiju tri do četiri meča. Na kraju godine se igra Kup Srbije gde su pozvana samo najbolja deca Srbije i tamo očekujemo da Mila svojim učešćem napravi još jedan dobar rezultat - kazao je trener Rakočević.

Komentari (0)

Loading