SUBOTICA! Gradonačelnik Bakić primio perspektivne atletičare Spartaka! (VIDEO)
Strahinja Babović

 

Delegaciju su činili predsednik kluba Slobodan Vojinović, generalni sekretar Tihana Tumbas, treneri Jožef Kereši i Zvezdan Kalmar, i perspektivni takmičari – Jovana Ilić, Maksim Puškar i Darijo Bašić

Palković. Gradonačelnik Bakić je, nakon sastanka, izjavio kako je razgovor sa delekacijom AKŽ Spartak, tokom koga se dotaklo više tema, bio konstruktivan, da je analiziran prethodni period saradnje i da je dogovoreno kako će se ta saradnja odvijati u narednom periodu.

- U tim razgovorima oni su nam izložili rezultate koje su ove godine postigli sportisti Atletskog kluba Spartak. Lično sam bio impresioniran. Atletski klub Spartak ima dugu tradiciju, nekada je bio u vrhu atletike, a iz onoga što mi je prezentovano kada je reč o ovogodišnjim ostvarenim rezultatima mogu da kažem da sa optimizmom očekujem veliki povratak  Atletskog kluba Spartak na atletsku mapu, kako Srbije tako i ovog celog regiona - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Strahinja Babović

 

 

Dodao je da je upoznao mlade sportiste, bisere Atletskog kluba Spartak i da veruje da će oni biti buduće zvezde ovog sporta.

- Najveći biser je Jovana Ilić, takmičarka u troskoku koja je na nedavno završenom Prvenstvu Srbije za seniorke u Kraljevu osvojila drugo mesto i, nažalost, za jedan santimetar, kako su me izvestili , izgubila zlatno odličje. Ona ne treba da klone duhom, treba da nastavi dalje sa ovim radom. Mnogi klubovi već iskazuju interesovanje za nju, ali i Atletski klub Spartak i Grad Subotica će preduzeti sve da  Jovanu Ilić zadržimo i da obezbedimo uslove dostojne za njen napredak u ovoj disciplini - istakao je Bakić.

Strahinja Babović

 

 

Tu su, naveo je, i Maksim Puškar, junior koji ima izuzetne rezultate u disciplini na 3.000 metara, i Darijo Bašić Palković, takmičar na 400 i 800 metara.

- Puškar je na Otvorenom prvenstvu Beograda u trci na 3.000 metara osvojio prvo mesto i oborio klupski rekord star 70 godina, dok je na Prvenstvo Srbije za seniore u Kraljevu, takođe na 3.000 metara, u konkurenciji seniora zauzeo šesto mesto, postavljajući pritom novi lični rekord i rekord kluba. Darijo Bašić Palković najbolje rezultate postiže na 800 metara, takmiči se kao junior i nadam se da će u toj disciplini postizati dobre rezultate i u seniorskoj konkurenciji. Mladim atletičarima Spartaka još jednom čestitam na rezultatima koje su do sada postigli i želim da jednog dana dotaknu visine jednog Đokovića, Jokića, naših vaterpolista, košarkaša - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Strahinja Babović

 

 

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Bakiću na današnjem prijemu i podršci koju im Grad Subotica pruža kako bi imali što bolje uslove za pripreme i ostvarivanje dobrih rezultata, predsednik AKŽ Spartak, Slobodan Vojinović, ocenio je da klub na čijem je čelu ima kvalitetne juniore i dobru trenersku ekipu i najavio da se nada da će se u septembru ove godine u Subotici organizovati jedan atletski miting.

Strahinja Babović

 

 

Jovana Ilić je kazala kako su ova godina i ova sezona za nju jedan prelazni period, da se polako priprema za profesionalne vode i da je veliki akcenat stavila na predstojeću takmičarsku sezonu, kao i na seniorsko Evropsko prvenstvo u dvorani koje se u martu 2022. godine održava u Beogradu.

Komentari (0)

Loading