pINK pANTER
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Državljani Srbije, stari 50 i 53 godine, uhapšeni su u sredu u Grčkoj zbog sumnje da su na području Atine opljačkali najmanje dve zlatare iz kojih su odneli plen vredan više od 300.000 evra. Veruje se da su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Pink Panter, a sigurnosne kamere jedne od opljačkanih juvelirnica snimile su trenutak kada osumnjičeni vadi dragoceni nakit iz vitrina.

Uhapšeni se sumnjiče da su od decembra 2023. opljačkali najmanje dve zlatare u centru Atine. Prethodno bi zlataru tipovali i birali su one juvelirnice koje dele zid sa nekim napuštenim objektom. U večernjim satima ulazili bi u napuštenu zgradu, pravili rupu u zidu, a potom bi jedan od pljačkaša ulazio u zlataru i puzeći dolazio do vitrina i uzimao plen.Veruje se da su odneli dragocenosti vredne najmanje 315.000 evra.

Osumnjičeni Srbi su, kako se navodi, koristili falsifikovana dokumenta, upravljali su vozilima stranih tablica koja su bila registrovana na lica sa čistim krivičnim dosijeom, kako bi sprečili njihovo otkrivanje.

 

 

Do zlatara bi dolazili peške ili vozilima, koja su parkirali na određenoj udaljenosti, kako ne bi policija mogla da poveže automobil sa njima.

Veruje se da je u zlatare ulazio mlađi Srbin, koji bi potom puzao po podu da izbegne aktiviranje alarma. Nakon što bi ispraznio vitrine, istim putem se vraćao do rupe u zidu, plen bi predao partneru, a potom bi zajedno bežali.

Prilikom pretresa prostorija koje su koristili, policija je, između ostalog, pronašla alat za obijanje, tri sata, nakit, 190 evra, lažne vozačke dozvole, tri mobilna telefona i druge ilčne stvari.

Tokom istrage zaplenjeni su i jedan automobil i motocikl.

Policija je navela da se stariji Srbin opirao pri hapšenju, te da obojica osumnjičenih imaju bogati kriminalni dosije.

Uhapšeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading