PODLE LAŽI ŠIPTARA Kurti: Putin širi rat, napašće nas Srbija!
EPA/VALDRIN XHEMAJ

''Ne možemo isključiti da agresivne politike Beograda mogu da se pretvore u napad na Kosovo na ovaj ili na onaj način. Mi smo oprezni, ali se ne plašimo'', kazao je Kurti u intervjuu za britansku agenciju, koja podseća na nedavno jačanje tenzija na severu KiM zbog situacije sa srpskim registarskim tablicama i ličnim dokumentima.

On je dodao da bi bilo ''potpuno neodgovorno'' isključiti mogućnost porasta tenzija i novih koflikata.

 

 


''Ne kažem da će nas napasti ove nedelje ili sledeće, ali bilo bi potpuno neodgovorno isključiti mogućnost porasta tenzija i novih koflikata'', naveo je Kurti.

Kurti pri tom navodi i da je Priština značajno spremnija da se odbrani, da je
Kosovo* sada država, da nije više 1998 već 2022. godina.

"Spremni smo da branimo svoj suverenitet, teritorijalni integritet, da branimo našu demokratiju, vladavinu zakona, ustavnost i da branimo naš napredak'', tvrdi još Aljbin Kurti.

Rojters navodi da je Kurti na pitanje da prokomentariše optužbe opozicionih stranaka u Prištini da otvorenim izjavama o mogućnosti novih sukoba sa Beogradom plaši investitore zainteresovane za KiM, odbacio te kritike.

 

 

 

 


On je ponovo optužio Rusiju da ima ulogu u novom širenju tenzija na KiM, navodeći da ruski predsednik Vladimir Putin ima, kako tvrdi, ''interes da širi rat''.

Kurti je nedavno i za italijansku Republiku i Radio slobodna Evropa ponovio iste tvrdnje kako postoji veliki rizik od novog sukoba sa Srbijom, kao o tome kako je uticaj Rusije na Beograd veliki.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
NN

11.08.2022 00:46

On ce izudarati sam sebe,samo da bi optuzio nekog iz Srbije.