KURTI PARANOIČAN Gledao Balkanskog špijuna,  pa utamničio rusku novinarku
EPA

Aljbin Kurti hapšenjem ruske novinarke Darije Aslamove još jednom je dokazao da mrzi sve što je srpsko i rusko, ali i da je izuzetno paranoičan. Lažna država Kosovo poznatu rusku novinarku optužila je za špijunažu, koju su do zuba naoružani policajci sa administrativnog prelaza Jarinje sproveli do Prištine. Tu počinje novi pakao.

Aslamova je nakon puštanja na slobodu i proterivanja s Kosova rekla da su joj policajci pretili da će je predate Ukrajini ili će je razmeniti za Amerikance. Nakon višesatnog ispitivanja i psihičkog mučenja, policija lažne države Kosovo pustila je Aslamovu.

- Kao ministar unutrašnjih poslova, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja, proglasio sam Dariju Aslamovu nepoželjnom osobom na Kosovu. Njoj je zabranjen ulazak na teritoriju Kosova pet godina. Svako ko određenim ciljevima ili direktivama šteti ili pokušava da destabilizuje našu zemlju, suočiće se, bez sumnje, sa snagom zakona Kosova - kazao je ministar policije tzv. Kosova Đeljalj Svećlja, koji očigledno mnogo vremena troši na gledanje filmova špijunske tematike.

Pokušavajući da opravda suludi potez, Svećlja je rekao da je novinarka Aslamova navodno učestvovala u borbama u Ukrajini.

- Ona je propagandom učestvovala i u borbama u Ukrajini. Vlasti Republike Kosovo su bile svesne njene aktivnosti, ali i da joj je u nekim zemljama zabranjen ulazak zbog njene aktivnosti. Njen pokušaj da uđe u našu zemlju, pored dešavanja na severu, jasno dokazuje ruske veze i propagandu kojoj se Srbija već priključila i koja je imala za cilj destabilizaciju - rekao je Svećlja.

Novinarka „Komsomolske pravde“ Darija Aslamova nakon puštanja na slobodu redovnom autobuskom linijom prebacila se do Raške.

„Darija Aslamova stupila je u kontakt sa našom redakcijom i rekla da se nalazi u mestu Raška. U noći 7. avgusta kosovske vlasti su je pustile nakon privođenja, a posle toga ona je samostalno otputovala autobusom“, navodi se u saopštenju ovog lista.

Ambasada Rusije: OVO JE PROVOKACIJA!

Ambasada Rusije u Beogradu saopštila je da privođenje ruske novinarke Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokaciju nepriznate države Kosovo.

„Neosnovano privođenje Darije Aslamove predstavlja još jednu u nizu provokaciju privremenih institucija na Kosovu, uz potpuno ignorisanje osnovnih demokratskih principa od strane Prištine, uključujući slobodu medija“, navodi se u saopštenju.

Ambasada Rusije u Beogradu pozvala je sekretarijat UN, UNMIK, Misiju OEBS na tzv. Kosovu, Misiju EU u oblasti poštovanja zakona i stručne međunarodne organizacije da odmah izađu sa javnom ocenom tog događaja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading