POPOVIĆ: NATO NIJE USPEO DA NAM OTME KOSOVO, NIKADA NE ZABORAVITI BOMBARDOVANjE
Dr Nenad Popović

I posle 23 godine od NATO bombardovanja ovaj vojni savez nije uspeo u svom cilju - da otme KiM od Srbije, saopštio jKabinet ministra za inovacije.

Prave namere NATO agresije, kako se navodi, bile su da se Srbija rasparča i ekonomski uništi, a da se srpski narod moralno i duhovno slomi, jer NATO paktu ne odgovara da na Balkanu ima slobodnu i suverenu državu koja ima snage za nezavisno političko odlučivanje.

- Hiljade ubijenih nevinih civila, srušene fabrike, bolnice, škole, mostovi, rezultat su agresije na našu zemlju koja se sprovodila pod perfidnim i zloslutnim imenom "Milosrdni andjeo"- kaže se u saopštenju Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj.

Podseća se da je NATO tokom 78 dana bombardovanja zasipao Srbiju bombama sa osiromašenim uranijumom, koje su ostavile trajne posledice po zdravlje naše nacije.

POPOVIĆ: NATO NIJE USPEO DA NAM OTME KOSOVO, NIKADA NE ZABORAVITI BOMBARDOVANjE

Foto: Shutterstock

 

 

Srbija je tih dana, protivno svim međunarodnim konvencijama, bila bombardovana kasetnim bombama od kojih su stradali najviše civili.

- Zato ne smemo da dozvolimo da Srbiji spočitavaju lekcije oni koji svakodnevno krše medjunarodno pravo i upotrebljavaju silu u ispunjenju svojih političkih interesa - saopšteno je iz Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

DIREKTNA KONFRONTACIJA Ako to urade, sukobiće se NATO i Rusija

Isgtiče se da je Srbija suverena i ekonomski snažna država koja sama bira svoj put i saveznike vodeći računa o sopstvenim državnim i nacionalnim interesima.

- Nikada ne smemo da zaboravimo NATO agresiju i našu ubijenu decu i porušenu zemlju - kaže se u saopstenju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading