SIniša Mali
Foto: Alo/Alo

"To je najvažnija poruka za naše građane. Rastu nam sve privredne grane, što je osnova za dalji rast, za najstabilniji, najodrživiji rast u budućem periodu. Druga stvar je što je naš rast baziran na izvozu i na investicijama, za razliku od mnogo većih i snažnijih ekonomija", navodi ministar finansija i naglašava da je dovoljno uporediti ukupan izvoz danas sa izvozom od pre 11 ili 12 godina, na osnovu čega možete zaključiti koliko se dobro borimo sa krizom i koliko se brzo razvijamo, navodeći da Srbija u ovom trenutku gradi čak 9 autoputeva.

"Pre 11-12 godina imali smo ukupan izvoz od oko 11 milijardi evra, dok je izvoz naše privrede prošle godine bio više od 40 milijardi evra – četiri puta više u samo desetak godina. Što se tiče investicija, u ovom trenutku gradimo devet novih autoputeva, brze saobraćajnice, brze pruge, škole," rekao je Mali.

Efekti svega o čemu je govorio ministar Mali vidljivi su svakom građaninu. Dovoljno je samo pogledati da je prosečna plata 2010. iznosila 331 evro, a do kraja 2027. će iznositi 1.400 evra.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading