vlastimir vidić
Foto: Printscreen/Kurir televizija

Povodom oglašavanja Marije Zaharove da se utvrdi odgovornost Nemačke za genocid u bivšem Sojvetskom Savezu, a u kontekstu predlog rezolucije o Srebrenici rekao je:

- Koliko god je za nas ta tema aktuelna, pa naravno i bolna, i koliko god je prisutna činjenica da je rezolucija na neki način inicirala, i jeste, savezna republika Nemačka zajedno sa Ruandom, o tome se obrnuto proporcionalno piše ovde u Nemačkoj i vrlo malo toga ima u medijima. Inače karakteristika je za sve ono što se dešava kod nas na zapadnom Balkanu, i na teritoriji Srbije, odnosno između Beograda, Prištine, pa takođe i Sarajeva, Nemačka štampa naravno kada to prati ona daje podršku svojim miljenicima u Prištini, a naravno i političkom vrhu u Federaciji - rekao je Vidić i dodao:

- Zanimljivo je za ovu rezoluciju da se to toliko ne prati. Mislim da je Nemačka javnost svesna svoje prošlosti i zato mnogo o ovome im ne piše, a ova inicijativa koja je bila koja je došla iz Moskve vezana za odgovornost nemačkih nacističkih snaga u vrijeme drugog svetskog rata. Ono što Njemačka nije svesna jeste da njih očekuje sad upravo, najverovatnije od strane zvanične Moskve i zvanično prozivanje i stavljanje na dnevni red. Ako su ušli u tu igru sa Srbijom, onda verovatno nisu ni svesni šta dolazi njima na red.

Alo/Kurir

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Predrag

22.04.2024 14:55

To im je trebalo,odavno uraditi.Ali ne samo njima,nego i Englezima,Amerikancima,Belgijancima i svim sa zapada, koji su po svim meridijanima,ove naše planete,vršili pokolje pljačke i genocid,koje i danas vrše.