Mongoli
Foto: Printscreen/Foto: printscreen/TikTok

Tako je i jedan Srbin, na svom putovanju u Mongoliju, upoznao trojicu lokalaca koji su svojevremeno studirali u zemljama bivše SFRJ i obožavaju naš jezik i kulturu.

Kako je izgledao njihov provod uz srpsku i mongolsku muziku on je predstavio u videu koji je objavio na Tiktoku.

 

- Verovale ili ne, u Mongoliji sam upoznao trojicu Mongola koji su tokom 80-ih studirali u Jugoslaviji. Jedan od njih u Beogradu, drugi u Sarajevu, treći u Zagrebu. Svi govore srpskohrvatski - započeo je priču muškarac koji se na Tiktoku predstavlja kao princiluminata dok se u pozadini čuju muškarci iz Mongolije kako sa merakom, iz sva glasa, pevaju pesmu Plavog orkestra "Bolje biti pijan nego star".

 

Mongoli

Foto: printscreen/TikTok

 

Tokom ove zabavne večeri svi zajedno su slušali i srpsku i mongolsku muziku. Padali su u sevdah od legendarne pesme Tozovca "Ti si me čekala". Svi su je znali od reči do reči. Muškarci iz Mongolije usput su prepričavali dogodovštine iz Juge - gde su živeli i šta su radili.

- Živeli su u Jugoslaviji tokom svojih najboljih godina, sve do njenog raspada. Pevali smo zajedno, odveli su nas na večeru, upoznali su nas sa našim ljudima iz Srbije i Hrvatske koji žive i rade ovde. Nakon večere smo, naravno, nastavili sa pevanjem, i cirkanjem doduše. Malo lokalne muzike, ali i malo i naše. Oni zajedno često prave žurke mongolsko-srpskog prijateljstva. I to je nešto najlepše što sam čuo danas - zaključio je naš lljubitelj putovanja.

Ovaj video naišao je na veliko oduševljenje brojnih sugrađana:

- Vrh, divno je videti ovako nešto.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Anksioznost - tajna muka mladih ljudi Celu emisiju “U ringu” sa Slavicom Đukić Dejanović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ゚viral #foryou #fypシ #foryoupage #viraltiktok ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading