VOZAČI, PAŽNJA! Od danas važi novo pravilo
Foto: Printscreen/Foto: RINA

S obzirom na to da odredba o korišćenju zimskih guma omogućava vozačima koji ne žele da voze svoj automobil tokom snežnih padavina (ali nameravaju da ga koriste zimi kada je viša temperatura i suv kolovoz) da "prezime" sa letnjim pneumaticima, neki su iskoristili ovu pogodnost.

Ima i onih koje su lepo martovsko vreme, izostanak snega u nižim predelima i relativno visoke temperature za ovaj period godine, podstakli da već pređu na letnje gume. Vozači koji na svojim automobilima imaju montirane zimske pneumatike od danas mogu da se vrate na letnje gume. U slučaju da planirate da posle 1. aprila putujete u više planinske predele u kojima se još zadržao sneg, ili su u narednim danima moguće snežne padavine, najbolje je da zamenu guma odložite dok se ne vratite sa puta.

Ako već posedujete letnje pneumatike, koje ste uskladištili prethodne jeseni, poželjno je da prekontrolišete njihovo stanje, da proverite da li su možda oštećeni i kolika je dubina šare. Zakonski minimum za letnje gume je 1,6 mm, ali stručnjaci savetuju da dubina treba da bude najmanje tri milimetra. Takođe, trebalo bi progledati da li u pneumaticima možda ima stranih tela, a eventualne promene na zidovima gume obavezno proveriti kod vulkanizera.

@alo_portal 5. DAN POTRAGE - Majka u policiji Majka nestale Danke Ilić, Ivana Ilić, došla je u policijsku stanicu u Boru gde je danas po peti put na informativnom razgovoru od nestanka ćerke u utorak popodne! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #foryoupage #fypシ #dankailic #bor ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading