Sneg u zapadnoj Srbiji
Foto: Alo/Foto: RINA

Kako se navodi, kolovoz je vlažan i snega ima na putu I B-21, na deonici Divljaka - Ivanjica - Javor.

Na ostalim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji opština Novi Pazar, Vranje i Kruševac.

U istočnoj Srbiji ima učestalih sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije koja obaveštava o odronima.

Odrona ima i na sledećim putnim pravcima: I B-30 Mlanča - Studenica - Ušće, II A-210 Kopaonik - Rudnica i II B-472 Perovac - Gokčanica - Goč. Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova i na putnim objektima preko reka. Magle ima na putu I A-4, od petlje Trupale do granice sa Bugarskom.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading