OVO SU TAČNI DATUMI ZA POLAGANJE MATURE Zna se kada će osmaci imati prijemni za srednje škole
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug, Strahinja Aćimović

- Kada je reč o završnim ispitima za učenike osnovne škole, 17, 18. i 19. jun biće termini kada će se polagati prvog dana maternji jezik, drugog dana matematika i trećeg dana izabrani predmet - izjavila je Đukić Dejanović.

Kako je navela, učenici će ovog decembra birati treći predmet između sledećih - fizika, hemija, istorija, geografija i biologija.

Prema njenim rečima, učenici imaju pravo da svoj izbor promene, a probne radnje vezane za taj test biće u martu naredne godine.

Na osnovu Kalendara aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja, učenici osmog razreda imaju rok od 1. do 29. decembra da se izjasne koji će predmet kao treći polagati na završnom ispitu u junu iduće godine, kao i na probnoj maloj maturi koja će biti organizovana krajem marta.

Izjašnjavanje osmaka za predmet koji će kao treći polagati biće moguće u osnovnim školama ili elektronski na portalu Moja srednja škola www.mojasrednjaskola.gov.rs.

Kako je objavljeno u kalendaru upisa, đaci će od 22. do 26. januara 2024. godine moći da provere da li je njihovo opredeljenje iz kog predmeta će raditi treći test na probnoj maloj maturi tačno evidentirano (elektronskim putem i neposredno u školi), a 29. i 30. januara u matičnim školama u periodu od 8.00 do 15.00 časova moći će da ulože prigovor ukoliko je došlo do greške.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading