Privredna komora Vojvodine sa sajmu „ Interagro“ u Bijeljini
Privredna komora Vojvodine

Privredna komora Vojvodine prisutna je petu godinu zaredom na toj sajamskoj manifestaciji.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da smo kao i prethodnih godina spremni da pomognemo našim privrednicima, da im otvaramo tržište Republike Srpske , zbog blizine i logistike i zajedništva koje nas veže. Ove godine Privredna komora Vojvodine predstavila je Udruženja i pojedince poput „ Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla SREM- Fruška Gora “, Poljoprivredni fakultete u Novom Sadu, Turističku organizaciju Vojvodine, Fud market, Vinariju Reljić, Destileriju- Rakija Savka , Mlekaru „ Carpe Diem“, ZZ Voćar, Slankamen, Džemara, Bobaart.

Sajam je svečano otvorila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović koja je istakla da to što na sajmu učestvuju izlagači iz deset zemalja pokazuje da je on izašao iz regionalnih okvira. Republika Srpska želi da se poveže sa svima u regionu , a li najviše je upućena i oslonjena na Srbiju , istakla je Cvijanović.

Na otvaranju sajma govorio je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović , koji je rekao da će Vojvodina u godini pred nama odigrati svoju ulogu predvodnika u proizvodnji hrane, što će značiti garant i zemljama u okruženju. Bili smo i bićemo uvek partneri Republici Srpskoj i svim drugim zemljama u regionu. Mirović je podsetio i na važnost izgradnje saobraćajnice koja će nas povezivati kada je reč o putu od Kuzmina do Bijeljine i dalje do Banja Luke i kada je reč o Fruškogorskom koridoru.

Na otvaranju sajma govorili su ministri poljoprivrede Republike Srbije, Republike Srpske , Severne Makedonije, ministar spoljne trgovine BIH kao i gradonačelnik Bijeljine. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma bila je Severna Makedonija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading